Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες της ντροπής, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Έθνος της Κυριακής».

Όπως βλέπετε, τα στιγμιότυπα απεικονίζουν νεαρούς να ποζάρουν με σημαίες της «Χρυσής Αυγής» πάνω σε τανκς.

Οι τρεις εξ΄αυτών στέκονται πάνω στο άρμα μάχης, ενώ ένας τέταρτος τους απαθανατίζει επί τω έργω.

Οι εν λόγω φωτογραφίες όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει σάλο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρώην μεγαλοστέλεχος της οργάνωσης που υπήρξε πολύ κοντά στους υπόδικους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο, ποζάρει άλλες φορές κρατώντας τη σημαία του συνδέσμου και άλλες δίπλα σε αυτή.

Το πρώην μεγαλοστέλεχος, υποστηρίζει πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή επειδή απογοητεύτηκε από τη στάση των άλλοτε συντρόφων του, που δεν υπερασπίζονται ανοιχτά πλέον την ιδεολογία του Χίτλερ:

«Μέχρι και το 2012 βλέπαμε στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων φωτογραφίες του Χίτλερ, μας πουλούσαν βιβλία του και ήμασταν ξεκάθαρα ναζιστές», δηλώνει.

Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για ληστεία που αρνείται και επιμένει ότι παγιδεύτηκε από πρώην συντρόφους του. Μετά την αποχώρησή του από τον σύνδεσμο του Νικου Μιχαλολιάκου άρχισε να μιλάει και να δίνει στο φως άγνωστες φωτογραφίες που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης.

Όπως θα παρατηρήσετε στις φωτογραφίες, οι χρυσαυγίτες έχουν μπει στις θέσεις του τανκς. Ο ένας φορά μαύρη μπλούζα της «Χρυσής Αυγής» και οι άλλοι δυο, στρατιωτικά γιλέκα και φόρμες παραλλαγής.

«Ο εξοπλισμός έχει αγοραστεί από τους χρυσαυγίτες γιατί συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις που διοργανώνουν διάφορες λέσχες εφέδρων» υποστηρίζει το πρώην μεγαλοστέλεχος.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΓΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως οι φωτογραφίες, δεν τραβήχτηκαν σε ελληνικό στρατόπεδο. Συγκεκριμένα αναφέρει πως:

«Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη».

 

Tags: