Πετάει «δολώματα» στο Αιγαίο ο Ερντογάν, αλλά δεν τσιμπάμε!

Αποκωδικοποιώντας τις τουρκικές προσκλήσεις

Οι ασταμάτητες προσκλήσεις της Τουρκίας και τα σχέδια της ελληνικής πλευράς βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Συμεωνίδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, «οι Έλληνες επιτελείς πιστεύουν ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 16 Απριλίου, που θα γίνει το δημοψήφισμα στην Τουρκία για τις υπερεξουσίες του Ερντογάν».

Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει τις ψήφους των ακραίων εθνικιστών και των ισλαμιστών και γι’ αυτό θα ψάχνει ευκαιρίες να προκαλεί σε αέρα και θάλασσα. Βέβαια αυτά που βάζει η Τουρκία στο Αιγαίο είναι οι πάγιες θέσεις της χρόνια τώρα. Ο Κώστας Συμεωνίδης υπενθύμισε ότι η απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς δεν άρεσε στην Τουρκία, ούτε η συνέχιση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό. Και βέβαια μετά το πραξικόπημα, και η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων δεν είναι σε καλή κατάσταση, από τις συνεχείς διώξεις έμπειρων στελεχών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για όλα, αλλά δεν “τσιμπάει” στις προκλήσεις. Το Πεντάγωνο γνώριζε από την Παρασκευή για τη σημερινή πρόκληση στο Φαρμακονήσι, όπως γνώριζε μια μέρα πριν για το σκάφος με τους Τούρκους στρατηγούς στα Ίμια (πριν 20 μέρες)».

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα ατύχημα στο Αιγαίο, σε αέρα και θάλασσα με απρόβλεπτες συνέπειες. Για αυτό και υπάρχει εντολή για ετοιμότητα, αλλά και ψυχραιμία», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top