Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται, οι κάτοικοι των νησιών μας παραμένουν ψύχραιμοι. Όπως δηλώνουν δεν τους τρομάζουν ούτε τα τουρκικά αεροσκάφη ούτε τα πολεμικά πλοία των γειτόνων μας.

Στο Αγαθονήσι των 153 κατοίκων ,σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, οι ντόπιοι κρατούν ψηλά τη σημαία.Μπορεί να απέχουν μια ανάσα από την γειτονική Τουρκία ωστόσο είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα χώματα τους.

«Εδώ στο Αγαθονήσι και στα υπόλοιπα νησιά, οι κάτοικοι και όχι μόνο, είμαστε απ΄ οίκω. Είμαστε στη θέση μας, κρατάμε ψηλά την σημαία, το ηθικό είναι ακμαιότατο», δήλωσε στο Star o δήμαρχος του νησιού, Βαγγέλης Κοττορός.

Εναέριες παραβιάσεις, και τουρκικές ακταιωροί, δεν τρομάζουν τους νησιώτες ούτε στις Οινούσσες. Οι άνθρωποι χαμογελαστοί αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.

«Γι΄αυτό είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε συμβεί. Είμαστε έτοιμοι εδώ πέρα ο κόσμος γνωρίζει πού θα πάμε, τι θα κάνουμε κτλ», δήλωσε στο Star ο δήμαρχος του νησιού, Στέφανος Βογιατζής.

Πρόσφατα άνδρες της εθνοφυλακής πραγματοποίησαν άσκηση στην νήσο Παναγιά στις Οινούσσες.

«Εθνοφρουρά υπάρχει εδώ πέρα και μας βοηθάει το Λιμεναρχείο κάνει τις περιπολίες του, τα πολεμικά πλοία τα δικά μας τα ελληνικά…» πρόσθεσε ο κος Βογιατζής.

Οι 30 εθνοφύλακες από το Τάγμα Εθνοφυλακής της 96 ΑΔΤΕ  «Χίος» πραγματοποιήσαν την άσκηση με πραγματικά πυρά με όπλα ενώ κατά την εκτέλεση της άσκησης πραγματοποιήθηκαν και αντιαεροπορικές βολές.

«Παρέχουν την ασφάλεια στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών και προστατεύουν την εθνική μας κυριαρχία. Ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνουν εκεί ως εγγύηση των συνόρων μας», δήλωσε στο Star ο Αλέξανδρος Κοντός, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Ξεχωριστή ήταν η συμβολή του Μηχανικού που εργάστηκε σκληρά ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι και περάσματα στη βραχονησίδα, κάτι που διευκολύνει πλέον σημαντικά όσους υπηρετούν στο ακριτικό φυλάκιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Tags: