Σας ενδιαφέρει: Χωρίς τρένο, μετρό και τραμ η Αθήνα- Τρίωρη στάση εργασίας

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Μεταφορών

Σας ενδιαφέρει: Χωρίς τρένο, μετρό και τραμ η Αθήνα- Τρίω

Προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, οι εργαζόμενοι τραβούν χειρόφρενο στους συρμούς, εξαιτίας της απόφασης για νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ.  .

 

Η ανακοίνωση 

 

«Μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα εκχωρεί στον ΟΑΣΑ την εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 17/2/2017, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ.

Δεν διεκδικούμε κάποιο συντεχνιακό, κλαδικό αίτημα. Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011, που μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της.

Τα Σωματεία των Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ώστε να μην επιτρέψουν την απαξίωση της εταιρείας.

Θα αγωνιστούν για να παραμείνει η ΣΤΑ.ΣΥ ζωντανή και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή του κοινωνικού έργου της.

Συνυπογράφουν: Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σωματείο εργαζομένων Τραμ, Σωματείο εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, Σωματείο ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής,Σωματείο ηλεκτροδηγών Μετρό,Σωματείο εργαζομένων ηλεκτροδηγών ηλεκτρικών σιδηροδρόμων Αθηνών – Πειραιώς (γραμμή 1)».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top