ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ΑΚΟΥΣΑΤΕ! Με τα πόδια και «όπλο» του… το tablet θα κυκλοφορεί ο αστυνόμος του χωριού!

Ο θεσμός παρουσιάστηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο θεσμός του αστυνόμου του χωριού, που αρχικά είχε σχεδιαστεί πριν 11 χρόνια χωρίς ποτέ να περιπολήσει, παρουσιάστηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για αστυνομικούς που θα τοποθετηθούν σε 27 ακριτικές περιοχές και θα βοηθούν τους πολίτες που ζουν μακριά από τις μεγάλες πόλεις.

Εκτός από το όπλο του, ο τοπικός αστυνόμος θα έχει στην διάθεση του ένα.... smartphone και ένα τάμπλετ, άσχετα αν υπάρχει ή όχι δυνατότητα σύνδεσης στο internet.

Οι πολίτες θα μπορούν να τον βρουν σε ένα γραφείο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο της περιοχής. Άλλωστε, δεν θα μπορεί να πάει μακριά, καθώς δεν θα έχει στην διάθεση του κάποιο όχημα.

Οι αστυνομικοί που παρέλαβαν τα διπλώματα από την μικρής διάρκειας εκπαίδευση, θα μπορούν να διεκπεραιώνουν ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Αν χρειαστεί, θα διενεργούν την προανάκριση μέχρι να επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία και θα ενημερώνουν τον διοικητή τους για σοβαρά περιστατικά.

Τέλος, σκοπός τους είναι να αναπτύσσουν επαφές με τοπικούς φορείς και πολίτες, ενώ έχουν προτιμηθεί αστυνομικοί να υπηρετούν στις περιοχές από τις όποιες κατάγονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top