Εν έτει 2017 γονείς αφήνουν τα παιδιά τους σε νηπιοτροφείο και τα βλέπουν μόνο τα Σαββατοκύριακα, διότι δε μπορούν να τους προσφέρουν ούτε ένα πιάτο φαγητό. Τα παιδάκια μετρούν τις μέρες, μέχρι να έρθει η Παρασκευή για να δουν τη μαμά και τον μπαμπά, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, που ραγίζει καρδιές.

Όλη η εβδομάδα κυλά ήρεμα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, όμως το μυαλό των παιδιών είναι  στους γονείς τους. Όταν φτάνει η Παρασκευή τα παιδιά χοροπηδάνε από την χαρά τους, γιατί ξέρουν ότι θα δουν τη μαμά τους.

Στο νηπιοτροφείο φιλοξενούνται συνολικά 23 παιδιά. Κάποια από αυτά είναι εδώ με εισαγγελική εντολή, καθώς οι γονείς τους κρίθηκαν ακατάλληλοι για να τα μεγαλώσουν. Τα υπόλοιπα τα έφεραν η μαμά τους και ο μπαμπάς τους, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε ένα ποτήρι γάλα.

«Καθημερινά αυξάνονται οι περιπτώσεις των οικογενειών που αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Θα τους δώσουμε τρόφιμα για το σπίτι, ρούχα, παιχνίδια και ο,τι άλλο χρειάζεται. Οι γονεις νιώθουν μεγάλη θλίψη που αναγκάζονται να τα αποχωριστούν», είπε στο Star, η Ηρώ Ζερβάκη, πρόεδρος του πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου.

Υπάρχουν όμως και παιδάκια που εγκαταλείπονται από τη μαμά τους και δεν την βλέπουν σχεδόν ποτέ. Τη ζητάνε και κλαίνε, όμως όταν οι υπάλληλοι του νηπιοτροφείου επικοινωνούν με τους γονείς, παίρνουν μια σκληρή απάντηση.