ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-ΜΙΣΟΥΣ της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα

Καταγγελίες ΣΟΚ και εικόνες ντροπής

Το οπτικό ντοκουμέντο από τη συναυλία μίσους της Χρυσής Αυγής έβγαλε στην επιφάνεια και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις που γινόντουσαν όχι μόνο στην  Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδα .

Δεν είναι η μόνη συναυλία μίσους που πραγματοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2005. Φαίνεται πως μέσα από αυτές προετοίμαζε και  φύτευε  στους νέους τον σπόρο του μίσους και της βίας. Χαρακτηριστική είναι η αφίσα με την νεκροκεφαλή  για  εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, ενώ κάτω γράφει μίσος για πρωινό.

Σε αυτές τις συναυλίες, η Χρυσή Αυγή απευθυνόταν στους  υποστηρικτές και κυρίως νέους....

Δεν ήταν αρκετό να είσαι απλός υποστηρικτής. Για να πάρεις μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις  έπρεπε να είσαι μέλος. Ο Ηλίας Σταύρου που για χρόνια υπήρξε από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Βόρεια Ελλάδα, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάλογες δράσεις στην Θεσσαλονίκη. «Για όσους υπήρξαμε στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποτελούσαν ένα σύνηθες φαινόμενο, ιδίως σε εποχές που εκφραζόμασταν πολύ πιο ελεύθερα και χωρίς το άγχος της καλής-Κοινοβουλευτικής-έξωθεν μαρτυρίας. Οι δε ισχυρισμοί περί μοντάζ κτλ είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ. Οι φωτογραφίες είναι από ανάλογη "συναυλία" που διοργάνωσε η κομματική νεολαία της Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2009», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τον Ιούλιο του 2013 όταν περισσότερα από 50 μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλλαν σε χώρο που λειτουργούσε ως κοινωνικό φροντιστήριο στην Ηλιούπολη, με λοστούς  έσπασαν  την πόρτα  και  ξυλοκόπησαν  τον υπεύθυνο του χώρου. Την ώρα της επίθεσης, υπήρχαν παιδιά που έκαναν  μαθήματα ξένων γλωσσών. Τα παιδιά τρομοκρατημένα κρύφτηκαν μαζί με την δασκάλα  τους, στην τουαλέτα.

Η υπόθεση  εξετάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top