Στο «χορό» των προκλήσεων επέστρεψαν οι Τούρκοι-Εκατοντάδες παραβιάσεις το τελευταίο δίμηνο και σκληρές αερομαχίες

Η προπαγάνδα της Άγκυρας πάντως…καλά κρατεί-ΔΕΙΤΕ το video

Στο «χορό» των προκλήσεων επέστρεψαν οι Τούρκοι, που πέταξαν το μεσημέρι πάνω από το Φαρμακονήσι. Στο Πεντάγωνο, οι Έλληνες αξιωματικοί εκτιμούν ότι η Άγκυρα θα κλιμακώνει τις προκλήσεις της μέχρι τα μέσα Απριλίου, οπότε και θα γίνει το δημοψήφισμα για τις υπερεξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν.

Δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν 20 λεπτά μετά τη μια το μεσημέρι πάνω από το Φαρμακονήσι σε μεγάλο ύψος -στα 26.000 πόδια - και ένα λεπτό αργότερα βγήκαν από το FIR Αθηνών. Σήμερα Τετάρτη έγιναν 25 παραβιάσεις από 7 αεροσκάφη.

Τον Ιανουάριο, τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 133 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, πέταξαν 5 φορές πάνω από ελληνικά νησιά και ενεπλάκησαν 10 φορές σε αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά. Τον Φεβρουάριο, μέχρι και σήμερα, οι Τούρκοι έκαναν 190 παραβιάσεις, πέταξαν 11 φορές πάνω από ελληνικά νησιά και 4 φορές ενεπλάκησαν σε σκληρές  αερομαχίες με τους Έλληνες πιλότους.

Πάντως, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε καλή κατάσταση, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Από την άλλη μεριά, η προπαγάνδα της Άγκυρας καλά κρατεί. Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι σήμερα περιπολούσε τάχα στα Ίμια πολεμικό πλοίο τους, αντί για ακταιωρό του Λιμενικού, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το τουρκικό περιπολικό σκάφος «Κουσάντασι» απλά πέρασε για λίγα λεπτά από την περιοχή στο πλαίσιο δρομολογίου του.

Την ίδια στιγμή, εντυπωσιακές φωτογραφίες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών που εδρεύει στη Δράμα, έδωσε το ΓΕΣ. Τα κομάντο της λεγόμενης και «Μαύρης Μοίρας» βγήκαν στα κάτασπρα, χιονισμένα βουνά, για να εκπαιδευτούν στον ορεινό αγώνα, την επιβίωση και τον ανορθόδοξο πόλεμο. Είτε με οπλισμό και πλήρη εξάρτηση, είτε ημίγυμνοι στο χιόνι, οι άντρες των ΛΟΚ με τις κωδικές ονομασίες «Αετοί», «Φάντομ», «Σαμποτέρ» και «Ρέιντζερ», στέλνουν και εκείνοι τα δικά τους μηνύματα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top