Ένοχη η οδηγός που είχε παρασύρει και τραυματίσει θανάσιμα την τροχονόμο στην Κηφισίας

Η Αρχιφύλακας Αδαμαντία Σιάφλα είχε δυο παιδιά και την μοιραία ημέρα ρύθμιζε την κυκλοφορία

Ένοχη η οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τροχονόμο

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η οδηγός που στις 23 Απριλίου 2013 είχε παρασύρει και τραυματίσει θανάσιμα την τροχονόμο Αδαμαντία Σιάφλα, μητέρα δυο παιδιών, η οποία την μοιραία ημέρα ρύθμιζε την κυκλοφορία επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Η ΑΤΥΧΗ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

Η απόφαση ελήφθη χθες Τρίτη, ενώ το δικαστήριο επιδίκασε μια από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν έως τώρα επιδικασθεί.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2013:

Η τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία επί της διασταύρωσης της λεωφόρου Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας της, το αυτοκίνητο της οδηγού έπεσε πάνω της με πολύ μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να την σκοτώσει ακαριαία.



Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στη παλαιότερη συνεδρίαση, η οδηγός του αυτοκινήτου κινείτο στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος της λεωφόρου Κηφισίας προς Μαρούσι και ενώ το όχημα που βρισκόταν μπροστά της, είχε υπακούσει στις εντολές της τροχονόμου, η οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου έκανε ελιγμό πέφτοντας επάνω στη άτυχη τροχονόμο ενώ έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και πολύ παραπάνω από την επιτρεπόμενη στο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οδηγός δεν αντελήφθη την τροχονόμο, ούτε οπτικά, ούτε ηχητικά και αφού ενήργησε απότομη αλλαγή της πορείας από τη δεξιά λωρίδα, προς την αριστερή, προκειμένου να αποφύγει το προπορευόμενο, σταματημένο αυτοκίνητο, συγκρούσθηκε με την τροχονόμο, με το εμπρόσθιο αριστερό τμήμα του αυτοκινήτου της. Η σύγκρουση οφειλόταν σε αποκλειστική υπαιτιότητα της οδηγού. Ετσι, με απόφασή του δικαστηρίου η αποκλειστική υπαιτιότητα είναι της οδηγού και κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια έπειτα από μια διαδιακσια που κράτησε για πολλές ώρες.

Να αναφέρουμε τέλος, ότι η Αρχιφύλακας Αδαμαντία Σιάφλα, υπηρετούσε τα τελευταία 20 χρόνια στην Τροχαία Κηφισιάς, ενώ ο σύζυγος της επίσης αστυνομικός, υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας. Η άτυχη τροχονόμος, ήταν υπάλληλος του γραφείου παραβάσεων στο Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς και συμμετείχε αρκετά συχνά στην ενίσχυση για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Κηφισίας.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top