Πώς το συλλαλητήριο για τα σκουπίδια έφερε επεισόδια στο Δημαρχείο Ζακύνθου – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν πάει άλλο» φώναξαν εκατοντάδες διαδηλωτές έξω από το Δημαρχείο του νησιού

Φορείς και απλοί πολίτες της Ζακύνθου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, συλλαλητήριο για την δραματική κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους στην πλατεία Σολωμού, έξω από το Δημαρχείο Ζακύνθου.

Εκατοντάδες Ζακυνθινοί απαίτησαν άμεση λύση και αποκομιδή των απορριμμάτων σε ειρηνική διαδήλωση, απαιτώντας άμεση λύση και εδώ και τώρα. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν το «δεν πάει άλλο» ενώ στις ομιλίες τους μέλη των παραγωγικών φορέων της Ζάκυνθου κατήγγειλαν την ολιγωρία, αλλά και την αδυναμία όλων των αιρετών και των αρμοδίων για την εξεύρεση λύσης, καθώς στο νησί η κατάσταση με τα σκουπίδια γίνεται ολοένα και χειρότερα. Ακόμα, τέθηκαν θέματα δημόσιας υγιεινής και εκφράστηκαν φόβοι για την νέα τουριστική περίοδο.

Η συντονιστική επιτροπή ζήτησε άμεση έναρξη δημόσιου διαλόγου με τον ίδιο το δήμαρχο, επειδή θεωρούν ότι οι ενέργειες και τα λεγόμενά του εντείνουν την αγανάκτηση και την οργή της τοπικής κοινωνίας.

Όταν το ειρηνικό συλλαλητήριο τελείωνε, μερικοί θερμόαιμοι νέοι έσπασαν τη γυάλινη πόρτα του Δημαρχείου Ζακύνθου, η οποία από το πρωί ήταν κλειδωμένη, και προκάλεσαν ζημιές κι επεισόδια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top