Ο Μπουτάρης, ο Ματθαιόπουλος και τα... λουκούμια!

Έγιναν μαλλιά κουβάρια με αφορμή το ΒΙΝΤΕΟ για τη Χρυσή Αυγή και τη ναζιστική συναυλία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να χαιρετούν ναζιστικά σε ένα ντελίριο φασισμού στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2005.

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μπουτάρη να επιτίθεται με βαριές εκφράσεις προς τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ένα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν στο επίμαχο βίντεο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ενοχλήθηκε από την λεκτική παρέμβαση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, όταν ο δήμαρχος μιλούσε για πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

«Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή είσαι βλάκας, ένα από τα δυο… Εμένα με ενοχλεί η φασιστική ιδεολογία. Εσείς εκπροσωπείτε τέτοια φασιστική ιδεολογία. Δεν μπορώ να μην προκληθώ από την παρουσία ενός ανθρώπου με φασιστική ιδεολογία», είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Μπουτάρης.

Μάλιστα, σε γιγαντοοθόνη του δημοτικού Συμβουλίου προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο, προκαλώντας την αντίδραση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

«Δείξτε και τους αγκυλωτούς σταυρούς και τις σβάστιγκες και τις χαιρετούρες, δεν με εκθέτουν καθόλου», είπε μεταξύ άλλων ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

«Θες να σε κεράσω ένα λουκουμάκι να ευχαριστηθείς τώρα;» συνέχισε ο κύριος Μπουτάρης.

«Δεν μπορείτε να λέτε έλα να κεράσω λουκουμά. Δεν ξέρω πόσο επηρεαστήκατε από την επίσκεψη του κυρίου Ψινάκη, αλλά το λουκούμι  κρατείστε τον για εσάς», του ανταπάντησε ο Ματθαιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε ως «προϊόν συρραφής», το βίντεο που αποκάλυψε η εφημερίδα των Συντακτών.

Την ίδια στιγμή και ενώ η Χρυσή Αυγή προειδοποιεί με μηνύσεις, μια δημοσιογράφος από τον Πύργο Ηλείας, καταγγέλλει ότι στοχοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή, όταν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας που εργάζεται αναφέρθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Κασιδιάρη, με τρόπο μου μάλλον δεν άρεσε στο κόμμα. Η  ίδια πάντως και παρά το νεαρό της ηλικίας της μόλις 22 ετών, δεν ανησυχεί και θα συνεχίσει να κάνει το λειτούργημά της όπως η ίδια θεωρεί   ότι αρμόζει.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top