Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ανατριχιάζουν με τη φωνή του! Ο νεαρός Έλληνας που συγκινεί με τις ερμηνείες του μιλά στο star.gr

Η ζωή και τα όνειρα του πολλά υποσχόμενου καλλιτέχνη, Γιώργου Περρή σε μια συνέντευξη με γαλλικό άρωμα!

Είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της νέας γενιάς και ο πλέον αγαπημένος διεθνής Έλληνας τραγουδιστής. Ο Γιώργος Περρής είναι μόλις 33 ετών και έχει καταφέρει πράγματα, για τα οποία άλλοι παλεύουν μια ζωή. Στο πλούσιο βιογραφικό του υπάρχουν ηχογραφήσεις σε εταιρίες, όπως η Decca Records και η Universal Music, παγκόσμιες περιοδείες, σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες, όπως η Lara Fabian, η Tina Arena, και ο Μάριος Φραγκούλης και αφιερώματα σε διεθνή ΜΜΕ με μεγάλη τηλεθέαση. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο και σε άλλους διάσημους πολιτισμικούς χώρους ανά τον κόσμο, ενώ τον έχουν καταχειροκροτήσει εκατομμύρια άνθρωποι σε ΗΠΑ, Καναδά, Παρίσι, Λονδίνο, Μονακό, Τουρκία, και Κύπρο.

Η όμορφη ιστορία του ξεκινά μια ζεστή μέρα του Αυγούστου του 1983! Τότε γεννήθηκε από Έλληνα πατέρα και Γαλλίδα μητέρα, την συγγραφέα Ζοέλ Λοπινό, στην Αθήνα. Ο Γιώργος φανέρωσε από πολύ μικρός τα ταλέντα του! Tεσσάρων ετών ανακοίνωσε στην μαμά του, ότι μια μέρα θα γινόταν τραγουδιστής! «Ευτυχώς η μητέρα μου -εκτός από το ότι μου είπε να πάω να μαζέψω το δωμάτιό μου- αποφάσισε να με πάει στο ωδείο για να μάθω μουσική και έτσι ξεκίνησα το πιάνο», λέει ο ίδιος στο star.gr.

Το σπίτι του, θυμάται, ήταν γεμάτο μουσική! «Πάντα ακούγαμε μουσική στο σπίτι, πάντα θυμάμαι κάποιο τραγούδι να ακούγεται στο ραδιόφωνο ή στο αυτοκίνητο. Η καθοριστική στιγμή για μένα όμως ήταν όταν άκουσα το “Χάρτινο το Φεγγαράκι” από την Νάνα Μούσχουρη και μαγεύτηκα από το “αν με πίστευες λιγάκι, θα ‘ταν όλα αληθινά”. Τότε πίστεψα για πρώτη φορά στο όνειρό μου», σημειώνει.

Ο Γιώργος... πίστεψε, δούλεψε σκληρά και λίγο πριν κλείσει τα 18, αποφάσισε να λάβει μέρος σε ακρόαση του Μίμη Πλέσσα. «Μου είπε κάποια πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ και με πήρε μερικές μέρες μετά σε περιοδεία μαζί του! Δεν θα μπορούσα να είχα φανταστεί καλύτερο και πιο “οικογενειακό” ξεκίνημα στην καριέρα μου από τον κύριο Μίμη.. Θα του είμαι πάντα ευγνώμων», εξομολογείται συγκινημένος ο Γιώργος Περρής.

Από τότε μέχρι σήμερα, συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες όπως ο Γιάννης Σπανός, αλλά και ερμηνευτές/τριες, όπως η Ελένη Βιτάλη και η Ελένη Δήμου. Κυκλοφόρησε δίσκους, και πραγματοποίησε σημαντικές συναυλίες και εμφανίσεις ανά τον κόσμο, κάνοντας πολλούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό να υποκλιθούν με το ταλέντο του.

-Γυρνάς όλο τον κόσμο! Φανταζόσουν αυτή τη διαδρομή, όταν έπαιζες δειλά τις πρώτες μελωδίες στο πιάνο;

Από παιδί, κλειδωμένος στο δωμάτιό μου, ονειρευόμουν να τραγουδήσω μία μέρα και να μπορέσω να ταξιδέψω από χώρα σε χώρα, τραγουδώντας από γλώσσα σε γλώσσα… Αλλά η πραγματικότητα είναι πως ποτέ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, δεν είχα φανταστεί ότι θα συνεργαζόμουν με κάποιους από αυτούς τους σπουδαίους καλλιτέχνες ή μερικά από τα πιο μαγικά θέατρα στον κόσμο.

-Πως είναι να τραγουδάς με την Lara Fabian, τον Lucio Dalla και τόσους άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες;

Συνειδητοποιείς καταρχάς πως οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες στον κόσμο, είναι και πραγματικά απλοί και υπέροχα γενναιόδωροι. Επίσης, καταλαβαίνεις εκείνη την ώρα ότι ο πήχης ανεβαίνει. Πάνω απ’ όλα όμως, τη στιγμή που βρίσκεσαι επί σκηνής με τέτοιους καλλιτέχνες, ζεις μία μαγεία που σε συνεπαίρνει, το παιδί μέσα σου χοροπηδάει και ουρλιάζει από χαρά και δέος μαζί!

-Έχεις δύο πατρίδες-Ελλάδα και Γαλλία-, ξεχωρίζεις άραγε κάποια από τις δύο χώρες ή λειτουργούν συμπληρωματικά για σένα;

Πάντα λέω ότι είμαι 51% Έλληνας και 49% Γάλλος. Υπάρχει μία περίεργη διχοτομία στο πώς μεγάλωσα: από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, όλα ήταν στα ελληνικά, σχολείο, φίλοι, μαθήματα. Με το που γυρνούσα σπίτι, μιλούσαμε γαλλικά, ακούγαμε γαλλική μουσική και διάβαζα γαλλικά παραμύθια. Έτσι λοιπόν, όλη μου η προσωπικότητα έχει χτιστεί βήμα βήμα επηρεασμένη από την κουλτούρα και των δύο χωρών. Αυτό επιφανειακά μπορεί να φαίνεται ότι με καθιστά χωρίς ρίζες, στην πραγματικότητα όμως με κάνει πλούσιο από διάφορα χρώματα, εικόνες και εμπειρίες.

-Τι  λένε για σένα οι συγγενείς και οι φίλοι σου; Έρχονται στα μεγάλα ταξίδια σου;

Δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς είμαι πολύ συχνά στην άλλη άκρη της γης! Ωστόσο όποτε μπορούν, έρχονται, ειδικά στην Ελλάδα και είναι πάντα εκεί να με στηρίζουν. Όσο περνούν τα χρόνια, συνειδητοποιώ πως πραγματική μου πατρίδα είναι οι άνθρωποι που αγαπώ κι έτσι, είναι πολύ σημαντικό να τους έχω δίπλα μου.

-Έχεις άγχος στις συναυλίες; 

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, αυτό το άτιμο το τρακ όχι μόνο δεν φεύγει με τα χρόνια και την εμπειρία, αλλά αντιθέτως μεγαλώνει. Κάθε φορά αισθάνομαι ότι περνάω εξετάσεις. Φέτος στο Ηρώδειο, την ώρα που μου έβαζαν το μακιγιάζ, από το τρακ ξέσπασα σε λυγμούς, ήταν κάτι που δεν μου είχε ξανασυμβεί ποτέ! Έκλαιγα σαν μωρό παιδί! Μετά επίσης μου ήταν αδύνατο να ανέβω τα σκαλοπάτια από το καμαρίνι προς τη σκηνή!

-Έχεις ελεύθερο χρόνο;

Δουλεύω πολύ σκληρά και μετά ξεκουράζομαι αρκετά! Πάντα βρίσκω ελεύθερο χρόνο, έστω κι αν είναι περιορισμένος. Όταν είμαι στην Ελλάδα, απολαμβάνω μεγάλες βόλτες στη θάλασσα, εκεί που το μπλε αγγίζει το μπλε, μαγειρεύω πολύ για τους φίλους μου και κάνουμε μεγάλα, υπέροχα τραπέζια που διαρκούν ώρες. Όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό, μου αρέσει να παρακολουθώ παραστάσεις, να ανακαλύπτω, περπατώντας μέρη που δεν ήξερα.

-Υπάρχουν πράγματα που έχεις στερηθεί αυτά τα χρόνια, προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου; 

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, τίποτε δεν γίνεται αυτόματα! Τίποτα δεν μου χαρίστηκε ή ήρθε εύκολα. Χρειάζεται ατελείωτη δουλειά, κόπο, γερό στομάχι, να μπορείς να “αντέξεις” τον εαυτό σου μέσα από τη σιωπή, να χτυπάς πόρτες ξανά και ξανά και να έχεις τεράστια υπομονή. Υπήρξαν περίοδοι όπου δεν λάμβανα σχεδόν τίποτα από όσα είχα σπείρει και περίμενα πίσω. Έχασα πολύτιμες στιγμές από τις ζωές των ανθρώπων που αγαπώ, γενέθλια, γάμους, γεννήσεις παιδιών, δυσκολίες, γιατί έπρεπε υποχρεωτικά να βρίσκομαι κάπου αλλού. Η αγάπη μου όμως για τη μουσική και το τραγούδι με έκαναν να μην ορίζω τίποτε ως θυσία.

-Έχεις αισθανθεί απογοήτευση, πόνο, φθόνο ή αποδοκιμασία; 

Η λίστα είναι ατελείωτη! Νομίζω πως το πιο δύσκολο για μένα ήταν να αποδεχθώ ότι δυστυχώς στο χώρο της βιομηχανίας της μουσικής, ο καθένας θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να σου λέει αυθαίρετα και χωρίς φίλτρο την οποιαδήποτε κριτική του για σένα, χωρίς να υπολογίζει πως απευθύνεται σε άνθρωπο με ευαισθησίες και αισθήματα. Κάποια στιγμή όλο αυτό με έκανε να χάσω τελείως τον δρόμο μου, να αισθάνομαι ότι δεν έχω καμία αξία. Μου πήρε καιρό μέχρι να ξαναβρεθώ στο δικό μου μονοπάτι και από τότε ορκίστηκα ότι δεν θα άφηνα να ξανασυμβεί. Πλέον εμπιστεύομαι μόνο τους λίγους ανθρώπους που έχουν πραγματικό κριτήριο, αλλά και μου δίνουν την κριτική τους με ειλικρίνεια και αγάπη.

-Βλέπεις μουσικά talent shows;

Έχω παρακολουθήσει αρκετά από αυτά τα παιχνίδια σε αρκετές χώρες. Η ιστορία απέδειξε, μιας και πλέον όλα αυτά ξεκίνησαν πριν από περίπου 15 χρόνια, ότι δυστυχώς τα παιδιά αυτά που πάνε στα talent shows δεν αντέχουν στο χρόνο, ίσως γιατί έχουν υπερεκτεθεί στον κόσμο πολύ γρήγορα. Είναι πραγματικά ελάχιστες οι εξαιρέσεις διεθνώς των τραγουδιστών που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να μείνουν. Δεν είμαι ειδικός και δεν προσποιούμαι ότι ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσει ένα νέος καλλιτέχνης, γνώμη μου είναι απλά ότι πρέπει να περάσει από όλα τα στάδια που σε οδηγούν στο να ξεχωρίσεις στην καρδιά του κόσμου.

-Μια συμβουλή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ....

“Κοίταξε βαθιά μέσα σου και κάνε μόνο αυτό που εκφράζει εσένα, γιατί μόνο εσύ ξέρεις τι είναι πιο σωστό για σένα”. Η πολυτιμότερη συμβουλή που μου έχουν δώσει.

-Που θέλεις να φτάσεις; 

Εύχομαι σε μερικά χρόνια από τώρα να έχω αφήσει τραγούδια πίσω μου που θα μείνουν στις ψυχές των ανθρώπων και θα τους συντροφεύουν στις χαρές και στις λύπες τους, όπως ακριβώς υπήρξαν συνοδοιπόροι για μένα τα τραγούδια των δικών μου αγαπημένων καλλιτεχνών.

Ο Γιώργος Περρής μόλις κυκλοφόρησε το νέο του single με τίτλο “Ποιος φοβάται την αγάπη” σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους Άρη Δαβαράκη, ενώ ετοιμάζει με τους συνεργάτες του, την “Ηλιοφάνεια”, το δεύτερο single που θα βγει τον Μάρτιο. Στις 15 & 22 Φεβρουαρίου θα εμφανιστεί στο Θέατρο Άλφα-Ιδέα, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη του την δισκογραφία, ελληνική και ξένη, καθώς και γνωστά αγαπημένα τραγούδια. Αμέσως μετά θα επιστρέψεί στην Αμερική για να ολοκληρώσει την ηχογράφηση του νέου του αγγλικού δίσκου που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Ταυτόχρονα θα προβληθεί από το αμερικάνικο κανάλι PBS το δεύτερο τηλεοπτικό του αφιέρωμα από την συναυλία στο Ηρώδειο φέτος. Θα κάνει κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα το καλοκαίρι και μετά θα βρίσκεται στο εξωτερικό για την προώθηση του νέου δίσκου. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, θα κάνει όπως λέει, ατελείωτα όνειρα και θα ελπίζει σε καλύτερες μέρες, προσπερνώντας το σκοτάδι των καιρών που ζούμε!

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top