Έξω από το σπίτι του πατήρ Ιερόθεου Καμίτση στο Γέρακα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του πήγε η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 12μιση τη νύχτα, ένας αγαπημένος του φίλος, που τον έψαχνε στο τηλέφωνο όλη μέρα και δεν τον έβρισκε, αποφάσισε να τον επισκεφτεί για να δει τι γίνεται. 

Η πόρτα ήταν κλειστή. Καθώς είχε κλειδί του σπιτιού, άνοιξε και βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα: 

ο φίλος του ήταν δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του, φορώντας τις πιτζάμες του. Στο στόμα του βρέθηκε ένα κομμάτι πανί, γεγονός που οδηγεί τις αρχές να πιστέψουν ότι ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία. Στο μπάνιο του σπιτιού του βρέθηκε ένα μαξιλάρι γεμάτο αίματα.

Μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες, στην πόρτα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Η αστυνομία εικάζει πως είτε ο δράστης ήταν γνωστός του ιερέα και είχε κλειδί είτε το θύμα άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο του. Οι αστυνομικοί της σήμανσης είναι μέσα στο σπίτι που έγινε το φονικό και ψάχνουν.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε ο Θοδωρής Λαγός, ψάλτης στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Πεντέλης όπου λειτουργούσε ο δολοφονημένος ιερέας.

«Τον είχα σαν παιδί μου. Ήμουν 16 χρόνια μαζί του. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει αυτό το κακό που μας βρήκε. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα όλη τη μέρα. Ήταν τόσο καλός και φιλήσυχος άνθρωπος. Ήταν κοντά στο ποίμνιό του και βοηθούσε πολύ τον κόσμο. Ερχόντουσαν φτωχοί άνθρωποι στο εκκλησάκι και βοηθούσε με τα λίγα που είχε. Τελευταία φορά τον είδα τη Δευτέρα το βράδυ. Ήταν μια χαρά, δεν ήταν προβληματισμένος με κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Αθήνα, κάτοικος της περιοχής, μίλησε στην κάμερα του STAR και είπε πως πολλές φορές τύχαινε να πηγαίνουν τα σκυλάκια τους μαζί βόλτα. «Ήταν ένας πρόσχαρος και φιλικός άνθρωπος. Τον είδα χθες πριν το μεσημέρι με τον Βίκτωρα το σκυλάκι του. Δεν μπορώ να χωνέψω αυτό που έγινε».

Tags: