ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ για τους ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο-Πριν 1 χρόνο συνετρίβη το ελικόπτερο τους

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ο Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ελευθέριος Ευαγγέλου

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη στη νήσο Κίναρο, κατά την διάρκειας νυχτερινής άσκησης.

Ήταν 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν οι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου που επέβαιναν στο μοιραίο Agusta Bell, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες τους.

Αναστάσιος Τουλίτσης. Υποπλοίαρχος και κυβερνήτης, 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος.

Κωνσταντίνος Πανανάς. Υποπλοίαρχος και συγκυβερνήτης, 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο.

Ελευθέριος Ευαγγέλου. Ανθυπασπιστής και ναυτίλος (χειριστής ραντάρ), 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί.

Το Σαββατοκύριακο, 12 μήνες μετά την τραγωδία,  πραγματοποιήθηκαν τα ετήσια μνημόσυνα των τριών πεσόντων και οι ειδικές τελετές προς την μνήμη τους από τις ιδιαίτερές τους πατρίδες.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Ε.Ευαγγέλου, στον δήμο Ιλίου Αττικής, στο οποίο παρέστη από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Την Κυριακή, ο αρχηγός ΓΕΝ παρέστη στο μνημόσυνο του Α.Τουλίτση, που τελέσθηκε στο δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής.

Επίσης, την Κυριακή, ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ παρέστη στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Πανανά που τελέσθηκε στην 'Αρια Ναυπλίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidiseis.gr.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, το στίγμα του ελικοπτέρου Agusta Bell 12 , το οποίο είχε απογειωθεί από τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, χάθηκε. Το σημείο που σταμάτησε να έχει επαφή με το ραντάρ εστιαζόταν κοντά στη νήσο Κίναρο, η οποία βρίσκεται μεταξύ Αμοργού, Λέρου και Καλύμνου. Εξονυχιστικές έρευνες γίνονταν από εκείνη την ώρα για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών. Νωρίς το πρωί βρέθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου πάνω στη νήσο. Οι σοροί του Κωνσταντίνου Πανανά και του Ελευθέριου Ευαγγέλου εντοπίστηκαν κάποιες ώρες αργότερα, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης. Η σορός του κυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου. Το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος λόγω της άσκησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο της πρόσκρουσης ήταν σε υψόμετρο 295 μέτρων, υπερδιπλάσιο του ύψους στο οποίο πετούσε το ελικόπτερο μετέχοντας στην άσκηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο της πρόσκρουσης αποκόπηκε η ουρά του ελικοπτέρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top