Μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», έδωσε ο στενός φίλος του Παντελή Παντελίδη, Γιάννης Ζακάκης, ο οποίος ήταν μαζί του, το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν το τροχαίο δυστύχημα. Ο ίδιος περιέγραψε καρέ-καρέ τις τελευταίες στιγμές του τραγουδιστή.

"ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΥ"

«Τον έχω σαν άγγελο στο μυαλό μου, προσεύχομαι να με προστατεύει και προσπαθώ να έχω επικοινωνία μαζί του», είπε μεταξύ άλλων, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά παρασκήνιο από τη γνωριμία του με τον Παντελή Παντελίδη.

Ο ίδιος άνθρωπος, εξομολογήθηκε ότι αυτός γνώρισε στον Παντελή Παντελίδη την Φρόσω Κυριάκου και περιέγραψε για πρώτη φορά το τελευταίο βράδυ μαζί του στο μαγαζί.

"ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ"

«Από τις 15:30 το μεσημέρι ήμασταν στο μαγαζί, μετά πήγαμε φάγαμε και στη συνέχεια πήγαμε για ποτό στην Καλλιθέα… Όταν είδε ο Παντελής στην ταμπέλα του μαγαζιού ότι είναι πρώτο όνομα, δεν το πίστευε και χάρηκε πολύ… Είχαμε πιει δύο ποτά εκείνο το βράδυ! Ήταν πολύ ευδιάθετος, μας έκανε πλάκες. Σκεφτόταν να πάει να κοιμηθεί στη Νέα Ιωνία, αλλά επειδή είχε περάσει η ώρα αποφάσισε να μείνει στο μαγαζί. Πριν τον ύπνο σκεφτόταν να πάει για να ένα μισάωρο στη Γλυφάδα», είπε για τις ώρες πριν το μοιραίο δυστύχημα, λέγοντας πως ο Παντελής ήξερε καλύτερα την Φρόσω Κυριάκου, με την οποία, όπως είπε ο τραγουδιστής είχε βρεθεί 5-6 φορές.

"ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ - ΑΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ"

Στη συνέχεια περιγράφει την συγκλονιστική στιγμή που τον ενημέρωσαν ότι ο φίλος του, Παντελής έχει φύγει για πάντα από την ζωή.

«Εγώ πήγα σπίτι, κοιμήθηκα, 9 παρά τηλεφώνησα στην κοπέλα μου, και την ρωτούσαν “αν είμαι καλά”. Τινάχτηκα, έψαξα το κινητό μου, και είδα 100 κλήσεις, και με πήρε ο Χάρης Λεμπιδάκης και μου είπε ότι “χάσαμε τον Παντελή”», είπε, αποκαλύπτοντας ότι αισθάνεται τύψεις, γιατί αν τον ακολουθούσε και δεν επέστρεφε στο σπίτι του, ίσως δεν είχε συμβεί το μοιραίο. «Το έχω βάρος, ήταν η πρώτη φορά που δεν πήγα κάπου μαζί του. Αν το ήξερα, θα του έκανα τουλάχιστον μια σφιχτή αγκαλιά για να τον αποχαιρετήσω μια για πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

"ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΟΜΙΖΩ"

«Έκανε την επιτυχία, αλλά δεν την χάρηκε! Ούτε το καινούργιο του αυτοκίνητο δεν χάρηκε. Νομίζω ότι ο Θεός τον αδίκησε», πρόσθεσε.

«Είχε πολύ καθαρό βλέμμα ο Παντελής. Δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε καταφέρει! Δεν ήθελε να μοιάσει σε κανέναν» είπε ο φίλος του Παντελίδη και αναφέρθηκε στις συνήθειες που είχε αγαπημένος τραγουδιστής, αλλά και  στην στενοχώρια του για το τραγούδι με τα «κατεχόμενα».

«Μου άφησε μεγάλη κληρονομιά το να είμαι φίλος του, νιώθω περήφανος. Αυτό που έκανε δεν το έχει ξανακάνει καλλιτέχνης» είπε,  κάνοντας ειδική αναφορά στην φιλανθρωπική δράση του Παντελίδη.

"ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟ"

«Μια μέρα πριν σκοτωθεί μου είχε δώσει εντολή να δώσω λεφτά σε έναν άστεγο από τον Πειραιά» είπε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στην εκπομπή του Star πως από τότε που έφυγε ο Παντελής σταμάτησε να εργάζεται στα νυχτερινά μαγαζιά, όπου εμφανιζόταν ο φίλος του.

Τέλος, δικαιολόγησε τις κινήσεις της οικογένειας που αναζητά με κάθε τρόπο την αλήθεια για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.