Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε την Κυριακή, κατά την διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου του παιδιού του, ο Σταύρος Παντελίδης.

Παρά τον πόνο, το πένθος και την θλίψη του, βρήκε το κουράγιο ένα χρόνο μετά τον χαμό του παιδιού του και μίλησε στους δημοσιογράφους με αξιοπρέπεια, για τον Παντελή, που έφυγε από τη ζωή τόσο νωρίς.

«Μας έχει λείψει ο Παντελής, σαν παιδί… Μπορεί η βοήθεια του κόσμου να είναι σημαντική για εμάς και να νιώθουμε υπερηφάνεια, ωστόσο από την άλλη πλευρά έχουμε μεγαλύτερο...  πόνο για ένα παιδί που ξεχνιέται λιγάκι σε μερικούς μήνες και δεν το ξαναβλέπεις», είπε μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα «αν ήταν εδώ ο Παντελής τι πιστεύετε ότι θα έκανε;» ο πατέρας του τραγουδιστή είπε «παιδιά, πάμε κάπου να πιούμε ένα ποτάκι».

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία ηχηρών ονομάτων που πέρυσι έκλαιγαν με "μαύρο" δάκρυ για τον χαμό του Παντελή και φέτος δεν πήγαν να του ανάψουν ούτε ένα κεράκι, ο κύριος Παντελίδης δήλωσε με νόημα «αυτά σε άλλους, εγώ είμαι στον τομέα της καλοσύνης και της ανθρωπιάς».