Ένταση και διαπληκτισμοί επικράτησαν, λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, ακριβώς πριν από την έναρξη της συνέντευξης τύπου του Προέδρου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, στο αμφιθέατρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στην Πτολεμαΐδα.

Τα αίματα άναψαν όταν μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου (Κοζάνης), θέλησαν να μπουν στον χώρο της συνέντευξης και εμποδίστηκαν από άνδρες που είχαν την αρμοδιότητα της ασφάλειας του χώρου. 

Τελικά τα μέλη του συλλόγου πέρασαν μέσα στο χώρο και το λόγο πήρε ο Γραμματέας, Ηλίας Τεντζογλίδης, ο οποίος και αναφέρθηκε στα προβλήματα των οικισμών που βρίσκονται δίπλα στην Θερμική Παραγωγή Ενέργειας και γενικότερα για το πρόβλημα της ανεργίας.

Κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι των Αθηνών, που ασχολούνται με το ενεργειακό ρεπορτάζ και βρίσκονται στην περιοχή, ζήτησαν από τον κ. Τεντζογλίδη να συντομεύει, γιατί ήθελαν να ακούσουν και να ρωτήσουν αρκετά πράγματα τον Πρόεδρο  της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός από το Γραμματέα του εν λόγω συλλόγου, ο οποίος είπε ότι συνέντευξη δεν πρόκειται να γίνει. Στη συνέχεια τέθηκε υπό κατάληψη ο χώρος. 

Πηγή: kozan
Tags: