ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ οι προετοιμασίες για την επιχείρηση μεταφοράς της βόμβας στο Κορδελιό

Εκδόθηκαν οδηγίες ασφαλείας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης λίγες ώρες  πριν από τη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στον προαύλιο χώρο πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μάλιστα, δύναμη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς δημιούργησε ανάχωμα γύρω από το σημείο.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, τέλειωσε και η σύσκεψη για την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, μία ώρα μετά την πλήρη εκκένωση του Κορδελιού σε ακτίνα 1,9 μέτρων, ένας υπολοχαγός θα κατέβει από την ξύλινη σκάλα στο βάθους 5 μέτρων σκάμμα στο πίσω μέρος του προαύλιου χώρου του πρατηρίου καυσίμων της οδού Μοναστηρίου 90, όπου εντοπίστηκε η βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο υπολοχαγός, που θα φοράει την ειδική προστατευτική στολή, θα φροντίσει με τη συνδρομή τριών συναδέλφων του, να αφαιρέσει τον πυροκροτητή με κινήσεις που θα είναι αργές, ψύχραιμες και προσεγμένες.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των ανδρών της μονάδας υποστήριξης, που θα βρίσκονται στο χώρο, θα ανασύρουν προσεκτικά τη βόμβα από το όρυγμα και με όχημα του στρατού θα τη μεταφέρουν στο πεδίο βολής Ασκού- Προφήτη για να γίνει η ελεγχόμενη έκρηξή της.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top