Ντροπή: Βανδάλισαν το εκπληκτικό graffiti με την κουκουβάγια στο Μεταξουργείο που είχε γίνει διεθνώς viral

Το «σύμβολο της γνώσης και της σοφίας» έπεσε θύμα καφρίλας

Ήταν μόλις πριν μερικούς μήνες (και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016), που μια ανάρτηση στο reddit έγινε viral… διεθνώς, αναδεικνύοντας μια «γκρίζα» γειτονιά του Μεταξουργείου και μετατρέποντας την σε «διαμάντι».

TO GRAFITTI ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ

Η ανάρτηση απεικόνιζε ένα εκπληκτικό graffiti στην διασταύρωση των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών», επειδή οι διοργανωτές του ήθελαν να αφήσουν ένα αποτύπωμα στην πόλη.

Στα πλαίσια αυτά, είχαν συνεργαστεί με τον κορυφαίο street artist WD («Wild Drawing), ο οποίος και δημιούργησε αυτό το παγκοσμίου (πλέον) φήμης αριστούργημα.

Τίτλος του έργου ήταν το «Knowledge speaks-Wisdom listens», δηλαδή «η γνώση μιλάει, η σοφία ακούει». Πρόκειται για ένα απόφθεγμα του Τζίμι Χέντριξ το οποίο ο καλλιτέχνης WD, «πάντρεψε» με το σύμβολο της Αθηνάς καταφέρνοντας να κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό, κάνοντας το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο.

Τέσσερις μήνες μετά, το σύμβολο της κουκουβάγιας (σύμβολο της γνώσης και της σοφίας), έπεσε θύμα…  καφρίλας, από κάποιον που προφανώς θεώρησε πολύ «έξυπνο» να βανδαλίσει το εν λόγω graffiti.

Όπως βλέπετε και στις φώτο της ντροπής, το «σύμβολο της Αθηνάς», έχει καταστραφεί με ροζ σπρέι που γράφει από άκρη σ’ άκρη «viral».

ΤΟ GRAFFITI ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ

Πραγματικά πολύ «εμπνευσμένο».

Μάλιστα οι εικόνες του κατεστραμμένου graffiti έχουν προκαλέσει την οργή πολλών πολιτών, ενώ η σελίδα του Facebook «Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας» τα «έχωσε» για τα καλά στον πανέξυπνο βάνδαλο, γράφοντας:

«Σκατοκομπλεξικούς μαλάκες έχει παντού. Στη δουλειά, στη γειτονιά, στους δρόμους.

Ο ορισμός του βανδαλισμού με ροζ σπρέι. Ο WD street art έκανε τέχνη σε ενα άχαρο κτήριο. Ο Κάγκουρας με το ροζ σπρέι δεν το άντεξε.

Μπράβο μαλάκα! Πρέπει να αισθάνεσαι πολύ περήφανος γι' αυτό που έκανες.

"Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα καταστρέφει με ροζ σπρέι και το ονομάζει viral αντίσταση"

#yunanistan_2017

#to_malakismeno_tis_imeras».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top