Kαι οι Τούρκοι την προπαγάνδα τους: Κι άλλο… «επεισόδιο» στο Αιγαίο-Νέο video από Ίμια

«Βλέπουν» προκλήσεις και ανύπαρκτες παραβιάσεις συντηρώντας την ένταση στο Αιγαίο

Άνευ προηγουμένου είναι η προπαγάνδα που συντηρούν και τροφοδοτούν σχεδόν επί καθημερινής βάσης το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, οι Τούρκοι φροντίζουν να κάνουν καθημερινές παραβιάσεις τόσο των ελληνικών χωρικών υδάτων στα Ίμια όσο και του ελληνικού εναέριου χώρου, συντηρώντας την ένταση στο Αιγαίου

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η Άγκυρα «βλέπει» συνεχώς «επεισόδια» στο Αιγαίο, με τα τουρκικά ΜΜΕ να ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες και video από τις ελληνικές «προκλήσεις» που στην ουσία είναι ανύπαρκτες.

Μάλιστα όλες αυτές οι δήθεν παραβιάσεις, δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο με video και φωτογραφίες.

Έτσι έγινε και σήμερα Πέμπτη, με το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή» να ανεβάζει ένα ακόμα video στο οποίο υποστηρίζει πως έχει καταγραφεί σκάφος του ελληνικού λιμενικού το οποίο «πλησίασε ξανά τις βραχονησίδες Ίμια αλλά υπήρξε παρέμβαση από το τουρκικό λιμενικό με αποτέλεσμα να αποχωρήσει (το ελληνικό σκάφος) 10 λεπτά αργότερα».

Στο video ακούγεται και η φωνή Τούρκου λιμενικού να λέει:

«Τουρκική ακτοφυλακή, βρίσκεστε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Αποχωρήστε άμεσα».

Να αναφέρουμε τέλος, πως χθες Τετάρτη, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ελληνικό σκάφος πέρασε από το Φαρμακονήσι και μετά μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου τα τουρκικά πλοία το καταδίωξαν:

«Τα πλοία του τουρκικού λιμενικού επικοινώνησαν με τουρκικό πολεμικό πλοίο που βρίσκεται κοντά αναφέροντάς του ότι "πλοία του ελληνικού Λιμενικού παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα. Εμποδίζω με ελιγμούς τις δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Βλέπω επίσης κοντά στα σύνορά μας μια ψαρόβαρκα με το όνομα "Μανταλιντζί"» ακούγεται σε βίντεο που επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top