Νέα διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πυροσβέστες που διαμαρτύρονταν στο κέντρο της Αθήνας, κινήθηκαν προς το υπουργείο επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και όταν είδαν μπροστά τους, στην είσοδο του υπουργείου έναν φραγμό από ΜΑΤ, αντέδρασαν, επιχείρησαν να σηκώσουν τα ρολά και έσπασαν τις τζαμαρίες στην είσοδο.

Στο σημείο επικράτησε ένταση όχι όμως και σύγκρουση με τους αστυνομικούς.

Εν τω μεταξύ ως αργά χθες το βράδυ παρέμεναν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας που ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ή να μονιμοποιηθούν. Τελικά αποχώρησαν το βράδυ, μετά από παρέμβαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος πήγε στο σημείο της κατάληψης και τους διαβεβαίωσε ότι στέκεται στο πλευρό τους.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας:   

"Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης".

 

Tags: