Η έντονη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο 24ωρο κοντά στην Λέσβο έχει τραβήξει την προσοχή των σεισμολόγων που παρακολουθούν το φαινόμενο. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να βρίσκονται σε μια ετοιμότητα αν και το φαινόμενο πιθανότατα θα εξελιχθεί φυσιολογικά.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, oι τρείς σεισμοί που ξεπέρασαν σε ένταση τα 5 ρίχτερ κοντά στην Λέσβο έχουν σημάνει συναγερμό στους σεισμολόγους, που παρακολουθούν με προσοχή την δραστηριότητα.

Ο τρίτος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 2 και 24 λεπτά τα ξημερώματα και ήταν εντάσεως 5,2 ρίχτερ. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Λέσβο, στη Λήμνο αλλά και στη Χίο και είχε τελικά εστιακό βάθος τα 25 χιλιόμετρα.

Η περιοχή στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και μάλιστα το 1865 είχαμε δραστηριότητα 6.6 ρίχτερ που είχαν προκαλέσει καταστροφές στην Λέσβο. Το γεγονός αυτό έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα τον σεισμολόγων που κάνουν λόγο για γενεσιουργία σεισμών.

Από την έντονη σεισμική διεργασία των τελευταίων 30 ωρών δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά στην Αστυνομία ή στις υπηρεσίες του δήμου Λέσβου. Ωστόσο σε ετοιμότητα βρίσκεται πολιτική προστασία του Δήμου Λέσβου για τους σεισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.