ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ για τον χαμό της 16χρονης μαθήτριας στην Γλυφάδα - «Αντίο Σταυρούλα, αδυσώπητος ο πόνος»

Με στιχάκια, ανακοινώσεις και φωτογραφίες αποχαιρετούν στα social media το κορίτσι που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

16χρονη μαθήτρια Γλυφάδα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Γλυφάδας με τον αναπάντεχο χαμό της 16χρονης Σταυρούλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μπροστά στα μάτια των συμμαθητών της, χθες Δευτέρα.

Σχεδόν 24 ώρες μετά τον άδικο χαμό του νεαρού κοριτσιού, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές της άτυχης μαθήτριας αδυνατούν να πιστέψουν το τραγικό γεγονός.

Στο πέμπτο Λύκειο της Γλυφάδας τα χαμόγελα “πάγωσαν”, και τα πειράγματα έδωσαν τη θέση τους στην θλίψη, τον πόνο και τα δάκρυα. Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα «γιατί» είναι πολλά…

Πώς να εξηγήσεις τον ξαφνικό θάνατο ενός κοριτσιού που δεν είχε προβλήματα υγείας;  Τι να πεις στους γονείς της μικρής που είχε όλη τη ζωή μπροστά της; Που να βρεις το κουράγιο να ξεστομίσεις στα 4 αδελφάκια της κοπέλας ότι δεν θα ξαναδούν ποτέ την Σταυρούλα τους;

Κανείς δεν έχει απαντήσεις, κανείς από το περιβάλλον της άτυχης μαθήτριας δεν μπορεί να μιλήσει. Είναι όλοι συγκλονισμένοι, και παγωμένοι.

"ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ"

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξέδωσε συγκινητική ανακοίνωση για τον ξαφνικό θάνατο της 16χρονης Σταυρούλας, αποχαιρετώντας το παιδί με έναν στίχο…

"απόψε σε όλες τις γωνιές
μας περιμένει ένα χαμόγελο
που μας γνέφει από τον ουρανό….
Βαθύς ο πόνος και αδυσώπητος ,
κουβαλά ένα ατέλειωτο σιωπητήριο
…"

Για τη Σταυρούλα… το 16χρονο αγγελούδι των συναδέλφων μας, που θα συναντούμε στις στιγμές της σιωπής σε κάθε άστρο…

Ο σύλλογος αποφάσισε αντί για στεφάνια, να διαθέσει τα χρήματα στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης Βάρης και Βάρκιζας, ζητώντας και από άλλα σχολεία που θα συγκεντρώσουν χρήματα να επικοινωνήσουν μαζί του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στους συνάδελφους μας Γιώργο Φ. και Άννα Κ., εκπαιδευτικούς του 5ου ΔΣ Γλυφάδας και στην οικογένειά τους για την τραγική απώλεια της κόρης τους Σταυρούλας. Η σκέψη όλων των μελών του συλλόγου αυτές τις δύσκολες ώρες είναι δίπλα στην οικογένεια. Το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε: να παραστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία στη μνήμη της Σταυρούλας να καταθέσει αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης Βάρης και Βάρκιζας. Τα σχολεία που θα συγκεντρώσουν χρηματικό ποσό για τον ίδιο σκοπό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ».

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συγκλονισμένος όμως είναι και ο Δήμαρχος Γλυφάδας. Ο Γιώργος Παπανικολάου στην προσωπική του σελίδα στο facebook, έγραψε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη θλίψη και την οδύνη από τον αδόκητο χαμό ενός 16χρονου κοριτσιού. H Σταυρούλα, μαθήτρια δευτέρας λυκείου στο 5ο Λύκειο Γλυφάδας, έφυγε χθες από κοντά μας, τόσο πρόωρα, τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

"ΒΑΛΤΕ ΚΙΝΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

Εκπαιδευτικοί που ήξεραν το αγγελούδι, με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός, ζήτησαν μάλιστα να διατεθεί στα σχολεία κινητή ιατρική μονάδα άμεσης επέμβασης, ώστε να μην χαθεί στο μέλλον καμία ζωή.

«Η θλίψη είναι μεγάλη! Πενθεί όλη η σχολική κοινότητα, όλη η Γλυφάδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, κουράγιο στους γονείς. Θερμά συλλυπητήρια στο 5ο Λύκειο. Καλό ταξίδι γλυκιά Σταυρούλα», έγραψε την Δευτέρα στο Facebook o Σύλλογος Γονέων 4ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, συγκινητική ανάρτηση για το άτυχο κορίτσι έκανε και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος των γυναικών Γλυφάδας, Σάσας Πετράκη, η οποία στην προσωπική της σελίδα στο facebook έστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της άτυχης μαθήτριας. «Καλό ταξίδι στην Σταυρούλα του πέμπτου λυκείου Γλυφάδας. Κοριτσάκι μου είσαι ένα αγγελούδι στην αγκαλιά της Παναγιάς τώρα..... Να μας βλέπεις από κει ψηλά και να μας προστατεύεις», έγραψε και αμέσως ακολούθησε πλήθος σχολίων από ανθρώπους που ήθελαν να δώσουν κουράγιο στην οικογένεια του παιδιού.

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top