Κινούμενες "βόμβες" τα ασθενοφόρα- Κινδυνεύουν οι ζωές των ασθενών

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αγανάκτησαν και προχωρήσαν σε στάση εργασίας

Κορώνα γράμματα παίζουν καθημερινά τη ζωή τους ασθενείς και οδηγοί στα ασθενοφόρα, λόγω της παλαιότητας των οχημάτων και του αποδεκατισμένου στόλου, όπως έχει επισημάνει το δελτίο του Star με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ.  Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αγανάκτησαν και προχωρήσαν σε στάση εργασίας.

H καθημερινότητα για τους περίπου 650 εργαζομένους του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι αυτή που θα δείτε στο βίντεο. Δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, αφού τα ασθενοφόρα είναι πολύ παλιά, κάτι που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο και για την υγεία των ασθενών.

Την ίδια ώρα, τα ασθενοφόρα που βγαίνουν στους δρόμους της Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των περιστατικών.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ  πραγματοποίησαν στάση εργασίας για την κατάσταση στα ασθενοφόρα αλλά και για χρήματα τα οποία τους οφείλονται, τόσο από τις δαπάνες για στολές, όσο και για τα εκτός έδρας του 2016, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί.    

Σε συνάντηση τους με τον Παύλο Πολάκη στο υπουργείο υγείας, οι εργαζόμενοι πήραν δεσμεύσεις ότι θα λυθούν άμεσα τα οικονομικά τους αιτήματα. Η ηγεσία του υπουργείου τούς διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει και διαγωνισμός για 45 νέα ασθενοφόρα στην Αττική. Ωστόσο, ο διαγωνισμός δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δυο χρόνια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top