ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Βεβαίωση προσδόκιμου ζωής ζητά ο ΕΟΠΥΥ από καρκινοπαθή!

Επειδή το φάρμακο που ζητά είναι ακριβό

Μόνο με κακόγουστο αστείο μοιάζει το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το οποίο ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε μεταξύ άλλων από το γιατρό ασθενή που πάσχει από καρκίνο του προστάτη, να βεβαιώσει το προσδόκιμο της ζωής του για να του χορηγήσει ένα φάρμακο που κοστίζει 3.989 ευρώ.

«Δεν εγκρίνεται η χορήγηση του ραδιοφαρμάκου διότι δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση για το προσδόκιμο επιβίωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΟΠΥΥ.

«Όπως καταλαβαίνετε αυτό έφερε σε μια δυσκολία τον ασθενή. Αναμενόταν η ιατρική βεβαίωση την οποία ελπίζω ή να απαλειφθεί ή σε κάθε περίπτωση ελπίζω ο γιατρός να μπορέσει να την παράσχει για να πάρει ο άνθρωπος το φάρμακό του» δήλωσε στο Star η Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος του ογκολογικού ασθενή.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως το έγγραφο αυτό αφορά αποκλειστικά γιατρούς και η συγκεκριμένη επισήμανση γίνεται για να καθοριστεί η ενδεδειγμένη θεραπεία που εγγυάται την ασφάλεια του ασθενή:

«Του λέμε ότι θέλουμε να δούμε ποια είναι η γενική σου κατάσταση γιατί αν δεν μπορείς να πάρεις αυτό το φάρμακο, να πάρεις άλλη θεραπεία. Δεν καταδικάζουμε κανέναν» δήλωσε στο Star ο Τάκης Γεωργακόπουλος, αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Ο ιατρικός κόσμος πάντως είναι ανάστατος. Ο ΙΣΑ με ανακοίνωση του ζητεί εξηγήσεις:

«Είναι πραγματικά έξω από τα πλαίσια της λογικής και της ηθικής την στιγμή που ο ασθενής παραλαμβάνει την συνταγή για την χορήγηση του φαρμάκου του, να αναγράφεται σε αυτήν ότι του “απομένει” ελάχιστος χρόνος ζωής».

Όπως καταλάβατε στην Ελλάδα της κρίσης δεν μπορεί κάνεις να ελπίζει πως θα γίνει καλά....χωρίς την άδεια του ΕΟΠΥΥ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top