Οι Τούρκοι κυνηγούν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ μειονοτικών ΜΜΕ στη Θράκη -Τους θεωρούν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

Το κυνήγι των "γκιουλενιστών" ξεκίνησε πριν λίγους μήνες

Στη Θράκη, οι τουρκικές αρχές κυνηγούν δημοσιογράφους των μειονοτικών μέσων ενημέρωσης ως γκιουλενιστές. Ακούστε στο βίντεο τι λέει ένας εξ αυτών, ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο Star.

Το κυνήγι των Τούρκων στους τρεις Έλληνες δημοσιογράφους που ζουν και εργάζονται  στη Θράκη και γράφουν σε μειονοτικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες. Ο Εβρέν Δέδε  έμεινε έκπληκτος, όταν έμαθε ότι του απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία. Αναζητώντας το λόγο, ανακάλυψε ότι οι Τούρκοι τον θεωρούν γκιουλενιστή, άρα ...τρομοκράτη.

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, που στάλθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονας χώρας, έχει την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον» και αναφέρεται σε πρόσωπα και κύκλους που έχουν σχέση με τον Γκιουλέν στη Δυτική Θράκη.  Μάλιστα,  στο επίσημο έγγραφο χαρακτηρίζουν τη  μουσουλμανική μειονότητα ως τουρκική. Στην απόφαση, οι τρεις δημοσιογράφοι περιγράφονται ως γκιουλενιστές.

Ο Εβρέν Δέδε έχει στοχοποιηθεί και, λόγω του πεθερού του, που είναι εκδότης της Ζαμάν στη Γερμανία και υποστηρίζει τον εχθρό του Ερντογάν, Γκιουλέν .

Το επεισόδιο  προβληματίζει τις ελληνικές αρχές, καθώς πιστεύουν ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ότι οι Τούρκοι θέλουν να αναζωπυρώσουν άλλη μια εστία έντασης με τη χώρα μας, αυτή τη φορά στη Θράκη. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top