ΣΑΛΟΣ για τον βιαστή γιατρό-Έρευνα διέταξε ο Πολάκης

Το 2001 είχε κατηγορηθεί για την σεξουαλική κακοποίηση ασθενούς του στο ιδιωτικό του ιατρείο

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως την υπόθεση του βιαστή γυναικολόγου, έδωσε ο Παύλος Πολάκης.

Ο εν λόγω ιατρός, το 2001 είχε κατηγορηθεί για βιασμό ασθενούς του στο ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο του στην Αμαλιάδα.

Ο Άρειος Πάγος τον είχε καταδικάσει μάλιστα με τελεσίδικη απόφαση σε οκταετή κάθειρξη και  τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

Ωστόσο σύμφωνα με την Κυριακάτικη εφημερίδα «Documento», ο εν λόγω γιατρός κατάφερε να αλλάξει ειδικότητα και να προσφέρει σήμερα τις  υπηρεσίες του ως ειδικευόμενος χειρουργός.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο γιατρός, άγνωστο πως, κατάφερε να παρακάμψει τη σχετική νομοθεσία αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ο καταδικασθείς έχει υπηρετήσει ως ειδικευόμενος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (από 12/8/2013 έως 12/8/2015), στη συνέχεια στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (διέκοψε τη διετή σύμβασή του για την απόκτηση ειδικότητας) και τέλος στο «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σήμερα πρώτος στην αναμονή για τη συνέχιση της ειδικότητας.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός έχει τιμωρηθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στο πρόσφατο παρελθόν και για παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος καθώς συνταγογραφούσε φάρμακα άσχετα προς την ειδικότητα του μαιευτήρα-γυναικολόγου. Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδος υποστηρίζει ότι έχει πλαστογραφήσει έγγραφα προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλο ιατρικό σύλλογο.

Υπό το βάρος όλων αυτών των στοιχείων, το υπουργείο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ιατρός πραγματοποίησε σε δημόσια νοσοκομεία τμήμα της ειδικότητάς του ως αγγειοχειρουργός, ενώ υπήρχε σε βάρος του τελεσίδικη καταδίκη από τον Άρειο Πάγο, για βιασμό ασθενούς του, το 2001, στο ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο του στην Αμαλιάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως την υπόθεση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top