Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουρανούπολη υπέρ των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου

Με αφορμή την καταδίκη δύο μοναχών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής υποστηρικτές της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου, για την καταδίκη σε κάθειρξη 20 χρόνων και μάλιστα χωρίς αναστολή, του Ηγούμενου της Μονής Μεθόδιου και του μοναχού Αντύπα για τις μολότοφ που έπεσαν από το κονάκι της μονής στις Καρυές, τον Ιούλιο του 2013.

Κρατώντας πανό με συνθήματα και φωτογραφίες του ηγούμενου Μεθόδιου ζήτησαν να μην βρεθεί ο ίδιος, αλλά και ο μοναχός Αντύπας, από τα κελιά της Μονής Εσφιγμένου στα κελιά της φυλακής.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Ηγούμενος Μεθόδιος, στον Δημήτρη Στρουμπάκο, είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να φύγουν από το μοναστήρι.

Αύριο, Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, αναμένεται να εκδοθούν τα εντάλματα ώστε να συλληφθούν ο ηγούμενος και ο μοναχός που βρίσκονται στο Άγιο Όρος και να οδηγηθούν στη φυλακή.

Τα επεισόδια δεν έχουν τελειωμό στη Μονή Εσφιγμένου. Η νέα Αδελφότητα συγκροτήθηκε, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους το 2002 και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά, η οποία σήμερα έχει 118 μοναχούς, αρνείται να παραδώσει το μοναστήρι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατά καιρούς εντάσεις. Η διαμάχη ξεκινά το 1972. Τότε η μονή Εσφιγμένου αποφάσισε την διακοπή της μνημόνευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη και αποχώρησαν από την Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής πολιτείας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top