Η ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ οργάνωση "Τρίτος Δρόμος" σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια

Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει καμία αναφορά στην εκπροσώπηση της γερμανικής αποστολής

Στην Ελλάδα βρέθηκαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέλη ναζιστικών οργανώσεων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Με πρόσχημα την εκδήλωση που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή για τα Ίμια, μέλη του γερμανικού «Τρίτου Δρόμου» βρέθηκαν στην Αθήνα, γεγονός που επιμελώς αποκρύφθηκε.

Ο Ματίας Φίσερ κρατάει στα χέρια του το στεφάνι που, λίγα λεπτά αργότερα, θα καταθέσει στην μνήμη των τριών ηρώων που χάθηκαν στα Ίμια, για λογαριασμό του γερμανικού «Τρίτου Δρόμου».

Η οργάνωση χαρακτηρίζεται «νεοναζιστική» από τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και η δράση της έχει τεθεί υπό διερεύνηση.

Αν και η Χρυσή Αυγή δεν κάνει καμία αναφορά στην εκπροσώπηση της γερμανικής αποστολής, οι ίδιοι φρόντισαν, μέσω του site τους, να ενημερώσουν για την παρουσία τους στην Ελλάδα, το Σάββατο που μας πέρασε. Μάλιστα, έχουν φροντίσει να ανεβάσουν βίντεο και στην σελίδα τους στο Facebook.

Η αντιπροσωπεία του Τρίτου Δρόμου είχε επικεφαλής τον Ματίας Φίσερ και τον Κάι Τσίμερμαν. Ο πρώτος είναι ένας από τους γνωστότερους νεοναζί της Βαυαρίας και, σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία, υπήρξε μέλος του εξτρεμιστικού δικτύου «Freies Netz Sud», το οποίο τέθηκε εκτός νόμου από τις γερμανικές αρχές τον Ιούλιο του 2014. Ο Τσίμερμαν υπήρξε, επίσης, μέλος της ίδιας οργάνωσης και το 2011 καταδικάστηκε σε φυλάκιση για βίαιη επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Στο παρελθόν, ο Νίκος Μιαχαλολιάκος και μέλη της Χρυσής Αυγής, είχαν φωτογραφηθεί στην βουλή με τον Τόμας Φίσερ και, όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του, ισχυρίστηκαν ότι δεν τον γνώριζαν και ότι τους συστήθηκε ως δημοσιογράφος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top