Μόνο 10 μαθητές στο Ικόνιο Περάματος εξαιτίας των προσφυγόπουλων- Ζητούν μεταγραφές οι γονείς

Επεισοδιακή η πρώτη μέρα φοίτησης των προσφυγόπουλων-Πρώτη ανάρτηση: 02-02-2017 17:59

Τα 21 προσφυγόπουλα που είναι να φοιτήσουν στο Α’ Δημοτικό Νέου Ικονίου Περάματος έφτασαν σήμερα, Πέμπτη, στο σχολείο, από τον καταυλισμό του Σχιστού.

Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, αλλά και αλληλέγγυες οργανώσεις υποδέχτηκαν τα παιδάκια με χειροκροτήματα. Λίγο πιο μακριά βρίσκονταν όσοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή, μαζί με την Αστυνομία.

Παρά τις επευφημίες, το κλίμα δεν ήταν πραγματικά ευχάριστο. Από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο σχολείο αυτό, είχαν πάει για μάθημα μόλις οι 10, ενώ οι γονείς των 70 μαθητών έχουν κάνει αίτηση μεταγραφής των παιδιών τους σε άλλο σχολείο. Αντίστοιχη η κατάσταση και στο νηπιαγωγείο, με τους γονείς 16 νηπίων από τα, συνολικά, 30 να κάνουν, επίσης, αιτήσεις μεταγραφής.

Από την άλλη πλευρά, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα, πήγαν στο σχολείο διάφοροι μαθητές και τα υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες, προσφέροντάς τους σχολικά είδη.

Στο συγκεκριμένο σχολείο, θυμίζουμε, είχαν προκληθεί εντάσεις, όταν, τον προηγούμενο μήνα, μέλη της Χρυσής Αυγής, υπό το βλέμμα του βουλευτή Γιάννη Λαγού, διαμαρτυρήθηκαν, κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που γινόταν για να συζητηθεί το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων σε αυτό, με τους γονείς και τους δασκάλους να καταγγέλλουν μέχρι και τραμπουκισμούς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top