Ξεχάστε τις εποχές που τα τάπερ ήταν μόνο για την εξοχή! Χάρη στην... άψογη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα τάπερ πια πηγαινοέρχονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Συγγενείς των ασθενών κουβαλάνε φαγητά από το σπίτι για τους δικούς τους ανθρώπους που νοσηλεύονται, καθώς η ποιότητα των γευμάτων στα νοσοκομεία έχει υποβαθμιστεί για να καλυφτούν άλλες ανάγκες, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί.

Συγγενείς των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, που μίλησαν στο Star, είπαν πως «φρούτα, λαχανικά και κόκκινο κρέας δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα! Το μόνο που περιλαμβάνει το μενού είναι κατεψυγμένο... κοτόπουλο και ψάρι, συνήθως σε μορφή σούπας, το οποίο οι ασθενείς θα πρέπει να το φάνει μεσημέρι και βράδυ».

«Μια από τα ίδια, πρωί, μεσημέρι, βράδυ! Κοτόπουλο μακαρόνια, κοτόπουλο πιλάφι, κοτόπουλο νερόβραστο», είπε μια πολίτης στο Star!

Οι ελλείψεις είναι κυρίως σε τυρί και σαλάτες, ενώ το κρέας καλής ποιότητας σπανίζει, καταγγέλλουν οι γιατροί!

Εν τω μεταξύ, την δική του απάντηση έδωσε την Τρίτη, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην επιστολή καταπέλτη του δικαστικού Γιώργου Φαλτσέτου, στην οποία κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του. Μεταξύ αυτών και η σίτιση του επί 9 ημέρες με κοφτό μακαρονάκι!

«Σχετικά με τη σίτιση, η εντολή για "ελαφρά υδαρή διατροφή" δόθηκε γραπτώς από τον θεράποντα ιατρό στους διαιτολόγους και δεν άλλαξε κατά την διάρκεια της θεραπείας», υποστήριξε το Πανεπιστημιακό του Ρίου, με τον δικαστικό να επιμένει από την πλευρά του, πως οι γιατροί  δεν του ζήτησαν να τρώει επί 10 μέρες το ίδιο φαγητό.