ΟΜΗΡΟΙ των αγροτών εκατοντάδες οδηγοί στο τελωνείο των Ευζώνων

Ουρές χιλιομέτρων και μπλόκο στις εξαγωγές

Όμηροι των αγροτών παραμένουν 700 οδηγοί φορτηγών. Η κατάσταση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα είναι εκτός ελέγχου. Οι μπάρες στο τελωνείο των Ευζώνων είναι κατεβασμένες και οι νταλίκες σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση μόνο φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα. Τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα εδώ και 52 ώρες.

Εισαγωγές από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο γίνονται με δυσκολία. Εμποδίζονται όμως, και οι εξαγωγές βιομηχανικών ειδών, πρώτων υλών και τυποποιημένων τροφίμων, εκθέτοντας τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Ταλαιπωρία υπάρχει όμως και για τους οδηγούς ΙΧ, λόγω των 32 μπλόκων που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί σήμερα από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι στην εθνική Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης και από τη 1 έως τις 5 το απόγευμα στην Πατρών - Πύργου, έξω από την Αμαλιάδα.

Η εθνική Κορίνθου- Πατρών, στον κόμβο του Αιγίου, είναι κλειστή καθημερινά από τις 6 και μισή το απόγευμα έως τις 9 και μισή το βράδυ. Τίποτα δεν κινείται στην εθνική Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος της Νίκαιας, ενώ καθημερινά από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα "νεκρώνει " και το ρεύμα προς Αθήνα.

Κανένα όχημα δεν περνάει επίσης, από την Ιονία οδό και τον κόμβο της Άρτας, όπως και από την εθνική  Σερρών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκώνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top