Αποκλειστικό star.gr: Ο Ηλίας Ψινάκης απαντά στην άγρια επίθεση που δέχτηκε από το Δήμο Μαραθώνα

«Εγώ προκάλεσα την ομόφωνη απόφαση»-Πρώτη ανάρτηση: 01-02-2017 14:16

Στη σύσσωμη επίθεση που δέχτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, απάντησε μέσω του star.gr ο Ηλίας Ψινάκης.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο Δήμαρχος Μαραθώνα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο τον κατηγορεί για απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης, με αφορμή την σύσταση ιδιωτικής εταιρίας (που έχει δημιουργήσει ο ίδιος) με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα» («Marathon Foundation»), η οποία όπως υποστηρίζουν δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον Δήμο Μαραθώνα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

Αποτέλεσμα ήταν μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο να καλέσει τον Δήμαρχο Μαραθώνα:

1) Να αφαιρέσει το όνομα «Μαραθώνας» από την επωνυμία της εταιρίας του

2) Να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας του προς ενημέρωση των δημοτών του Μαραθώνα.

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟ»

Μιλώντας στο star.gr, o Ηλίας Ψινάκης ξεκαθάρισε πως «έχω ιδρύσει το Marathon Foundation το οποίο εξυπηρετεί ανάγκες των δημοτών. Είναι απόλυτα νόμιμο, μια αστική μη κερδοσκοπική, όπως αστική μη κερδοσκοπική είναι και η αμφικτιονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Αυτό έχει δυο πόλους. Το ένα είναι να ανακουφίζει προς το παρόν τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας στο Μαραθώνα, και το δεύτερο είναι να προάγει το brand του Μαραθωνίου σε όλο τον κόσμο».

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

«Δεν είμαι υποχρεωμένος, όποιος θέλει είναι στη ΔΟΥ Παλλήνης, μπορεί να πάει να πάρει έναν εισαγγελέα και να το ψάξουν. Δεν έχω κανένα θέμα, εγώ δεν είμαι κλέφτης», είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για την ενορχηστρωμένη επίθεση.

«ΕΓΩ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για ποιο λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφησε ομόφωνα (με ψήφους 33-0) να σταλεί έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις πρεσβείες, δημόσιους φορείς, ιδρύματα κ.α. με την οποία θα τους ενημερώνει ότι η εταιρία του Ηλία Ψινάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δήμο Μαραθώνα,  ο Ηλίας Ψινάκης απάντησε:

«Την ομόφωνη απόφαση εγώ την προκάλεσα. Εγώ είπα να ψηφίσουν. Αυτό που ψηφίστηκε ομόφωνα, είναι ένα συγκεκριμένο σημείο! Αυτοί ήθελαν να στείλουν ένα γράμμα σε πρεσβείες και Υπουργεία ότι δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος του Μαραθώνα με το ίδρυμα. Βεβαίως αυτό το ξέρουν όλοι δεν είναι ηλίθιοι οι Πρέσβεις. Εννοείται οποιοδήποτε Foundation δεν έχει σχέση με το Δημόσιο. Και λέω βεβαίως στείλτε το! Έδωσα εντολή και στους δικούς μας να το ψηφίσουν ομόφωνα. Ας στείλουν ό,τι γράμμα θέλουν όπου θέλουν τι με νοιάζει».

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη
E-mail: chvergioti@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top