Σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό

Συνεχίζουν τις προκλήσεις στα Ίμια οι Τούρκοι

Συνεχίζουν τις προκλήσεις στα Ίμια οι Τούρκοι. Ο απεσταλμένος του Star στην Κάλυμνο, Λάμπρος Δεμερτζής, κατέγραψε την περιπολία σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Όπως θα δείτε στο βίντεο, τα στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι σε ετοιμότητα για να διαφυλάξουν την εθνική μας κυριαρχία.

Ο κυβερνήτης Ιωάννης Διονυσίου, και οι δυο αξιωματικοί Αριστοτέλης Σαγρές και Γιώργος Βλάμμος, φορούν τα αλεξίσφαιρα και ξεκινούν για το σύμπλεγμα των Ιμίων.

Το ταχύπλοο του λιμενικού αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα και σε λιγότερο από 20 λεπτά έχει φτάσει στο Φάρο της Καλολίμνου. Ήδη στην περιοχή βρίσκεται άλλο πλωτό του λιμενικού Σώματος.

Οι Τούρκοι έχουν κάνει την παρουσία τους αισθητή.

Τα τουρκικά σκάφη γύρω από το σύμπλεγμα των βραχονησίδων αυξάνονται. Ένα από αυτά, περνά παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.Το περιπολικό του Λιμενικού κατευθύνεται προς την περιοχή.

Οι τούρκοι επιστρέφουν πίσω στα δικά τους ύδατα. Την όλη επιχείρηση παρακολουθεί και ένας ψαράς που βρίσκεται αρόδου της Καλολίμνου. Όπως λέει ο ίδιος, «αυτά κάνουν γιατί να φοβηθούμε».

Πρώτη φορά μετά από καιρό είδαν τουρκικό πολεμικό σκάφος κοντά στα Ίμια, το οποίο δεν μπήκε, μεν, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έχει όμως σημασία η κίνηση, είπαν οι Έλληνες λιμενικοί στο Star. Ίσως οι Τούρκοι να θέλουν να αυξήσουν την ένταση στην περιοχή ή να κάνουν ακόμα περισσότερο αισθητή την παρουσία τους.

Το λιμενικό ζητάει ψυχραιμία, ενώ όλοι οι Έλληνες πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους στα «παπαγαλάκια» των Τούρκων, που μιλούν για παραβιάσεις. Οι όποιες παραβιάσεις γίνονται από την τουρκική κι όχι από την ελληνική πλευρά.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top