ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στο Αιγαίο! ΠΡΟΚΑΛΕΙ ασταμάτητα η Τουρκία-Σε επαγρύπνηση η Ελλάδα

Για νέο ελληνοτουρκικό επεισόδιο μιλούν οι γείτονες - Τι λένε ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή. Αυτό διαβεβαίωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, λίγες ώρες μετά το επικοινωνιακό κυριακάτικο σόου των Τούρκων Στρατηγών δίπλα στα Ίμια.

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό γενικό επιτελείο έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο από την... κρουαζιέρα της στρατιωτικής ηγεσίας. Στα πλάνα που μοίρασε το τουρκικό επιτελείο στα τουρκικά κανάλια, φαίνεται καθαρά ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός, Χουλουσί Ακάρ να δείχνει τα Ίμια στους αρχηγούς Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας που τον συνοδεύουν, πάνω στην τορπιλάκατο «ΜΕΛΤΕΜ». Όλοι τους φορούσαν στολές παραλλαγής, με στόχο να δείξουν πόσο… ετοιμοπόλεμοι είναι!

Η τορπιλάκατος «ΜΕΛΤΕΜ» πλησίασε σε απόσταση ενός μιλίου την ανατολική και τη δυτική Ίμια, ενώ δύο ταχύπλοα κλειστού τύπου που μετέφεραν Τούρκους κομάντος, σαν και αυτούς που ανέβηκαν στα Ίμια το '96, έκοβαν βόλτες δίπλα και γύρω από το τουρκικό πλοίο.

«Ο Τούρκος αρχηγός στρατού έκανε εκδρομή στα Ίμια με όλα τα μέσα... δημοσιογράφους και ελικόπτερα, ήθελε να κάνει σόου», είπε από την πλευρά του, ο Αντιστράτηγος ε.α Γιάννης Μπαλτζώης.

Οι Τούρκοι Στρατηγοί εμφανίζονται στα πλάνα, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, σαν να συζητούν κάτι σοβαρό, ενώ κάποια στιγμή στο βάθος φαίνεται ένα σκάφος, που είναι μάλλον η ελληνική κανονιοφόρος «ΚΡΑΤΑΙΟΣ», η οποία βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Σε άλλα πλάνα, η τορπιλάκατος «ΜΕΛΤΕΜ» φαίνεται πως έχει γυρίσει πλέον πίσω στο λιμάνι της Αλικαρνασσού και φαίνονται οι Τούρκοι Στρατηγοί να αποβιβάζονται και να μπαίνουν στις μαύρες λιμουζίνες τους. Λίγα λεπτά μετά, ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπαίνει σε στρατιωτικό ελικόπτερο για να επιστρέψει στο επιτελείο. 

«Δεν φοβάμαι κλιμάκωση, γιατί στη φάση που περνά η Τουρκία δεν τη συμφέρει να κλιμακώσει μια τέτοια κατάσταση. Ωστόσο, δεν πρέπει να βαυκαλιζόμαστε ότι επειδή αποδυναμώθηκαν οι τουρκικές δυνάμεις έχουν χάσει την αξία τους, η απειλή είναι... σοβαρή», είπε στο Star o Ευάγγελος Γεωργούσης, πτέραρχος ε.α

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Πάντως, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα από αέρος. Δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 μπήκαν στο Αιγαίο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και αποχώρησαν μετά από 20 λεπτά από την περιοχή Χίου-Σάμου. Όμως τα τουρκικά αεροσκάφη ξαναγύρισαν σχεδόν αμέσως, προχώρησαν σε νέα παραβίαση και τελικά ενεπλάκησαν σε αερομαχία με δύο ελληνικά F-16 επιφυλακής που είχαν απογειωθεί από τη Σκύρο.

Εκτός από τα μαχητικά, ένα τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, παραβίασε τουλάχιστον 15 φορές τον εθνικό μας εναέριο χώρο, πετώντας σε ολόκληρο το Αιγαίο, από τη Ρόδο μέχρι τη Λήμνο.

ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλαβιανός, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το πρακτορείο Ανατολού, ανακάλυψαν και νέο ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων το μεσημέρι της Δευτέρας, Το διαψεύδει όμως κατηγορηματικά το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω στις 3, πέντε τουρκικά περιπολικά «έδιωξαν» δυο ελληνικά πολεμικά σκάφη και δύο ακταιωρούς του λιμενικού που βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, εννοώντας τα... Ίμια! Μάλιστα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι έχουν και φωτογραφίες!

«Θα είναι καλό να θυμούνται όλοι, πως όταν οι Τούρκοι παραβιάζουν τα σύνορα του Αιγαίου στην πραγματικότητα, παραβιάζουν και ευρωπαϊκά σύνορα, διότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης», σχολίασε από την πλευρά της, η Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top