ΝΕΚΡΩΝΕΙ η χώρα από τα ΜΠΛΟΚΑ-Επ’ αόριστον αποκλεισμός στο τελωνείο Ευζώνων και στα Πράσινα Φανάρια

Αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι οι αγρότες - Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κιλκίς. Αγρότες ήρθαν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο και να κατευθυνθούν με τρακτέρ στο τελωνείο των Ευζώνων.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας αγρότης στο κεφάλι, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr. Ο άτυχος αγρότης μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας, ενώ οι συνάδελφοι του δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τελωνείο των Ευζώνων. Τώρα, απειλούν να κλείσουν και τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ προστατεύουν το δρόμο και προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. 14 διμοιρίες και 9 κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται στις διασταυρώσεις που οδηγούν στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους

Οι αγρότες ως αντίποινα έκλεισαν για τρεις ώρες το πρωί της Δευτέρας την εθνική Σερρών–Θεσσαλονίκης. Η εθνική Θεσσαλονίκης-Αθηνών παραμένει κλειστή για 5η ημέρα στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ καθημερινά από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα διακόπτεται η κυκλοφορία και στο ρεύμα προς Αθήνα. Ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στην εθνική Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Αιγίου, καθώς από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ δεν περνάει κανένα όχημα. Από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι κλείνει και η εθνική Πατρών - Πύργου, έξω από την Αμαλιάδα, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης αγρότες έκλεισαν το δρόμο που οδηγεί το αεροδρόμιο Μακεδονία!

Επ' αόριστον αποκλεισμός στο τελωνείο Ευζώνων!

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου, «οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένοι να κλείσουν επ’ αόριστον το τελωνείο των Ευζώνων, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ειδομένης και σε κάθε παρακαμπτήριο στην περιοχή. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα φορτηγά και τα λεωφορεία που περιμένουν να ανοίξει ο δρόμος».

Οι αγρότες κλείνουν επ' αόριστον τα "πράσινα φανάρια"

Παράλληλα, όπως προαναφέραμε, λίγα λεπτά μετά τις 18:00 την Δευτέρα, έκλεισαν επ' αόριστον και τα δύο ρεύματα στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονίας στα πράσινα φανάρια, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και άλλοι από τα περισσότερα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό από αύριο Τρίτη, ωστόσο οι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με το που φτάσαμε γύρω στις 17:00 παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα και δεν προτίθενται να τα μετακινήσουν», είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top