ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ μετανάστης στον καταυλισμό της Μόριας

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης εκτός κινδύνου

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ μετανάστης στον καταυλισμό της Μόριας

Ένας μετανάστης μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό της Μόριας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύεται.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Πακιστανό, που έμενε στην ίδια σκηνή με τον μετανάστη που βρέθηκε νεκρός σήμερα, Δευτέρα. Το περιστατικό αυτό φαίνεται ότι ρίχνει φως στην αιτία θανάτου των τριών, συνολικά, μεταναστών την τελευταία εβδομάδα στη Μόρια.

Ο 30χρονος νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου, έχει, όμως, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, φανερά συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, που προήλθε από μαγκάλι που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή για να ζεσταθούν.

Αυτή φαίνεται να είναι και η αιτία των άλλων δυο θανάτων, αφού η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε εμφανή αιτία θανάτου, ενώ ζητήθηκε ιστολογική και τοξικολογική παραπέρα διερεύνηση, ώστε να εξετασθεί η πιθανότητα ο θάνατός τους να επήλθε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

 

Επεισόδια και εντάσεις στη Μόρια

 

Ο θάνατος των τριών μεταναστών στη Μόρια έχει προκαλέσει επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό. Ομάδες μεταναστών, κατά κύριο λόγο από την Αφρική, συχνά κλείνουν την κεντρική πύλη του καταυλισμού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ η μεταφορά, περίπου στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, της σορού του νεκρού Πακιστανού με ασθενοφόρο, κινδύνευσε να προκαλέσει επεισόδια γι’ ακόμα μια φορά, καθώς δεκάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν γύρω από το ασθενοφόρο και με λυγμούς φώναζαν συνθήματα.

Ο 22 ετών άνδρας από το Πακιστάν, που έχασε τη ζωή του στη Μόρια σήμερα, Δευτέρα, είναι ο τρίτος νεκρός σ’ αυτόν τον καταυλισμό προσφύγων. Το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη πέθανε άλλος ένας άνδρας, Αιγύπτιος, 22 χρονών.

Στη Μόρια μένουν σε καλοκαιρινές σκηνές, σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός τη νύχτα, εκατοντάδες άνδρες μετανάστες, που ταξιδεύουν μόνοι τους. Οι περισσότεροι αρνούνται να μετακινηθούν στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης που χρησιμοποιείται για τη στέγαση μεταναστών όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, καθώς θέλουν να είναι κοντά στην Υπηρεσία Ασύλου, όταν εξετασθεί το αίτημά τους. Στο πλοίο δεν μένουν πάνω από 80 μετανάστες, κυρίως Αφρικανούς.  



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top