Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ.Ευσταθίου Σπυροπούλου, άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου σε βάρος της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (2013) , η οποία επί της ουσίας δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δις δολαρίων, που έχουν κατατεθεί σε αλλοδαπή τράπεζα επενδύσεων.

Η αναίρεση ασκήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η επίμαχη απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Εάν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, η πρωτόδικη απόφαση εξαφανίζεται και η υπόθεση θα δικαστεί ξανά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Αρτέμης Σώρρας είχε παραπεμφθεί σε δίκη (ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης) για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με το ποσό των… 600 δις δολαρίων. Κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν υπήρξε αντίλογος στα επιχειρήματα του Σώρρα, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέστη στο δικαστήριο. Οι δικαστές άκουσαν μόνο την πλευρά Σώρρα και δέχτηκαν ότι δεν αποδείχτηκε πως τα χρήματα δεν υπάρχουν ή πως το πληρεξούσιο που εμφάνισε στο δικαστήριο ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν είναι γνήσιο.

Tags: