ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ οι αγρότες! Ένταση με την αστυνομία στο τελωνείο των Ευζώνων

Τι προγραμματίζουν για το κλείσιμο των δρόμων

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ οι αγρότες! Ένταση με την αστυνομία

Μικρή ένταση σημειώθηκε την Κυριακή κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, όταν αγρότης επιχείρησε να σπάσει το αστυνομικό μπλόκο με το τρακτέρ του και να κατευθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θ. Καρυπίδης, «σπεύσαμε στο σημείο και ύστερα από διαβουλεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις τελικά ο συνάδελφος δεν πήγε αυτόφωρο και με το τρακτέρ του επέστρεψε στο σημείο όπου είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης, όπου θέλουμε να πάμε».

Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν για μια ώρα σε συμβολικό αποκλεισμό του σημείου όπου βρίσκονταν από χθες, διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν τους αφήνουν να προσεγγίσουν τον κόμβο της Ειδομένης και να παρατάξουν τα τρακτέρ τους.

Αύριο, Δευτέρα, αναμένονται στο σημείο αγρότες από τα Γιαννιτσά, την Αλεξάνδρεια και το Κιλκίς, ενώ αγρότες από τη Χαλάστρα έχουν φτάσει ήδη στα διόδια των Μαλγάρων από χθες και έστησαν εκεί το μπλόκο τους. Μάλιστα αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν και πάλι προς τους Ευζώνους.

Κλείνει για 3 ώρες η εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψους του Αιγίου
 

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες της Πελοποννήσου οι οποίοι θα κλείσουν για τρεις ώρες την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών από τις 17:00 έως τις 20:00 στο ύψος του Αιγίου.

Μπλόκο θα στηθεί και στην Αιτωλοακαρνανία, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου και στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Οξύνουν τη στάση τους οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας και προχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες του μπλόκου αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε νέες μορφές κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, προγραμματίζοντας για την Τετάρτη τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που θα φτάσει στη Λάρισα.

Η κινητοποίηση των υγειονομικών θα διανύσει πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Τα τρακτέρ των αγροτών που έχουν «στρατοπεδεύσει» στη Νίκαια θα κατευθυνθούν, όμως, πάλι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς έχει προγραμματιστεί αγροτική συγκέντρωση, ώστε οι αγρότες να ενημερώνουν τους πολίτες της πόλης για τα αιτήματα τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top