Novartis: Έρευνα σε σπίτι εκδότη, τραγουδίστριας και πρώην βουλευτή

Σφίγγει ο κλοιός για τους εμπλεκόμενους - Πιθανό το ταξίδι στις ΗΠΑ για δικαστικούς/ Πρώτη ανάρτηση: 29-01-2017 13:30

Σε στενό κλοιό βρίσκονται δεκάδες εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της  Novartis Hellas, καθώς η εισαγγελική έρευνα έχει απλώσει ένα δίχτυ ελέγχου σε κάθε πτυχή της δράσης της εταιρείας.

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής»,  κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια αλλά και σε γραφεία, σε 17 σημεία της Αττικής, με στόχο την ανεύρεση στοιχείων για την έρευνα. Ανοιχτό είναι παράλληλα το ενδεχόμενο επίσκεψης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια  για την εξέλιξη της έρευνας που διεξάγεται εκεί εδώ και δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα οι ράμπό της οικονομικής αστυνομίας έκαναν ντου σε σπίτι γνωστής τραγουδίστριας, ενός πρώην βουλευτή και πρώην προέδρου δημόσιου οργανισμού και ενός εκδότη, ο οποίος πέθανε πρόσφατα.

Στην Ελλάδα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και έγγραφα μπήκαν στο στόχαστρο των αρχών, σε οικίες που διατηρούν ή διατηρούσαν επαγγελματική σχέση με την εταιρεία.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα στοιχεία, αφού ρόλο στην υπόθεση φέρεται να διαδραματίζει και η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ , η οποία είναι ήδη ανοιχτή.

Ο έλεγχος επεκτείνεται και σε επιστημονικές εταιρείες με την μορφή αστικού σωματείου οι οποίες συνεργάζονταν με τον ελβετικό κολοσσό και  ξεπερνούν σε αριθμό τις…  1.000.

Φύλλο και φτερό έχουν γίνει επίσης και λογαριασμοί 50 στελεχών που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Novartis, αλλά και μελών της επιτροπής διατίμησης φαρμάκων.   

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλοστέλεχος της Novartis – παρ-ολίγον αυτόχειρας- έχει ήδη φύγει για τη Βασιλεία, χωρίς να δώσει στοιχεία  που να βοηθήσουν τις έρευνες, καθώς  αρνείται ότι έχει σχέση με τα διερευνώμενα αδικήματα της δωροδοκίας ή του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να υπάρξει σύντομα   συνάντηση με στελέχη του FBI, με επίσκεψη  που θα κάνουν στην Ουάσιγκτον η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή Έλληνες εισαγγελείς.

Οι Αμερικανοί δεν δίνουν πάντως στοιχεία πριν κλείσουν την έρευνά τους και πολύ περισσότερο προστατευόμενων μαρτύρων.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top