Αποφασισμένοι δηλώνουν οι αγρότες να μπλοκάρουν και τα σύνορα, εκτός από τους δρόμους. Μάλιστα το πρωί του Σαββάτου ένταση δημιουργήθηκε στις Σέρρες, όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τα τρακτέρ να κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ αντιμέτωποι με τις κλούβες των ΜΑΤ ήρθαν και οι αγρότες του Κιλκίς, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Λίγο αργότερα οι Σερραίοι βάζουν μπροστά τα τρακτέρ και επιχειρούν και πάλι να σπάσουν το αστυνομικό φράγμα. Οι κλούβες όμως, παραμένουν αμετακίνητες στη διασταύρωση του Σιδηροκάστρου, στο δρόμο που οδηγεί στο συνοριακό σταθμό.

Στους δρόμους βγήκαν και οι παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος τους να αποκλείσουν το τελωνείο των Ευζώνων.

Αγρότες από το Πολύκαστρο Κιλκίς και τα γύρω χωριά, κατευθύνθηκαν προς τη διασταύρωση της Ειδομένης και το τελωνείο των Ευζώνων, προκειμένου να στήσουν το δικό τους μεγάλο μπλόκο.

Ένα χιλιόμετρο πριν το συνοριακό σταθμό, όμως, τους περίμεναν πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο κλούβες της αστυνομίες, οι οποίες είχαν μπλοκάρει το δρόμο προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Τα αγροτικά μπλόκα αυξάνονται ημέρα με την ημέρα. Όσοι ταξιδεύουν πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.

Κλειστή θα είναι από σήμερα η εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης καθημερινά από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα στο ύψος της Νίκαιας, ενώ το αντίθετο ρεύμα είναι κλειστό επ΄ αόριστον.

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Ιονία οδό συνεχίζονται για έκτη ημέρα, καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα στον κόμβο της Άρτας.

Από παρακαμπτήριους δρόμους διεξάγεται η κίνηση και στην εθνική Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Αμαλιάδας, από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ κάθε απόγευμα από τις 5 έως τις 7 το μπλόκο του Αιγίου κλείνει τη νέα εθνική Κορίνθου - Πατρών.

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ροδόπης στον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε χθες, ομιλία στο επιμελητήριο Κομοτηνής. Μπήκαν με τα αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια άναψαν καπνογόνα έξω από το χώρο της εκδήλωσης.

«Οι αγρότες πρέπει να σκεφτούν τι γίνεται δίπλα τους στην κοινωνία», δήλωσε με νόημα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου.

 

Tags: