Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, καθώς οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας σταμάτησαν τον αποκλεισμό που είχαν πραγματοποιήσει από τις 16:00 το μεσημέρι μέχρι και 18:00.

Η εθνική Οδός με κατεύθυνση προς Αθήνα παραμένει κλειστή επ' αόριστο και μέχρι να λυθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. 
 
Από την μεριά τους οι αγρότες που βρίσκονται στη διασταύρωση Αργυροπουλίου προχώρησαν και σήμερα σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης λίγο μετά τις 18:20 υλοποιώντας την απόφαση τους για δίωρους αποκλεισμούς στο σημείο τις απογευματινές ώρες.

Οι αγρότες επιδιώκουν επίσης και τον συντονισμό των μπλόκων που στηρίζουν το πλαίσιο αιτημάτων της πανελλαδικής Επιτροπής του μπλόκου.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει τα δικά τους μπλόκα σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο του Προμαχώνα σε μια προσπάθεια να μην φτάσουν εκεί τα τρακτέρ των αγροτών και κλείσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Από τις 12:00 το μεσημέρι παραμένει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών έξω από το Λευκώνα, ενώ στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν το δρόμο, εκτός κι αν φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία επίσης μπλόκαρε την πορεία των αγροτών στην περιοχή κάτω από τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία Οδό στο ύψος των Λουτρών.

Όπως έγινε γνωστό το μπλόκο των Ευζώνων αναμένεται να ενισχυθεί μέχρι την Τρίτη από αγρότες και κτηνοτρόφους της Χαλκηδόνας, των Γιαννιτσών και άλλων περιοχών της Πέλλας και της Πιερίας, ενώ τη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Χαλκιδική αναμένεται να στήσουν μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Επίσης την Κυριακή στις 10:00 θα στηθεί μπλόκο στονκόμβο της Τρίγλιας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Και οι αγρότες του Αλμυρού στους δρόμους με τα τρακτέρ τους

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις θα βγουν τελικά και οι αγρότες του Αλμυρού Βόλου μετά από απόφαση που ελήφθη σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού με συμμετοχή αγροτών από όλο τον κάμπο της Μαγνησίας.

Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στα Πλατάνια του Αλμυρού στις 11 το πρωί της προσεχούς Τρίτης και ανάλογα με τα τρακτέρ που θα κινητοποιηθούν θα αποφασιστεί η επέκταση των μπλόκων είτε προς τις Μικροθήβες είτε προς την Κεφάλωση.

Στα Μάλγαρα το μπλόκο έχει στηθεί στα διόδια ενώ το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί στη γενική συνέλευση που θα γίνει σήμερα το βράδυ

Κλειστός παραμένει ο κόμβος του Αγίου Δημητρίου, στην Ιονία Οδό.

Καθημερινοί είναι οι αποκλεισμοί της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Αιγίου από τις 18:00 – 20:00, ενώ κινητοποιήσεις γίνονται και στην Κρήτη.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Tags: