ΑΝΗΣΥΧΙΑ για την έξαρση της γρίπης-26 νεκροί και 135 σε ΜΕΘ

Η εποχική γρίπη βρίσκεται στην κορύφωσή της

Η εποχική γρίπη βρίσκεται στην κορύφωσή της. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες αρρώστησαν μέσα στις γιορτές και συνεχίζουν να επισκέπτονται τους γιατρούς.

«To κλινικό σύνδρομο της γρίπης χαρακτηρίζεται από αιφνίδιο πυρετό, συνήθως υψηλό, πονόλαιμο, ενώ στα μικρά παιδάκια κάνει και γαστρεντερικά προβλήματα», σημείωσε στο STAR ο πνευμονολόγος, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης.

Όταν ο υψηλός πυρετός συνεχίζεται για τουλάχιστον δυο 24ωρα τότε ο ασθενής σε συνεννόηση με το γιατρό του θα πρέπει να πάρει αντιϊκά φάρμακα. Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να παίρνουν αντιβιοτικό ακόμα και για μια απλή ίωση.

Οι επαγγελματίες υγείας και φέτος δεν εμβολιάστηκαν επαρκώς. Στον Έλληνα υπάρχει ακόμα ο φόβος του εμβολίου παρότι γνωρίζει τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης, όπως είναι η πνευμονία.

Μέχρι στιγμής 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 135 έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, και δυστυχώς μόνο 1 στους 5 έχει εμβολιαστεί. Το στέλεχος της γρίπης ΑΗ3Ν2 που επικρατεί φέτος χτυπάει κυρίως μεγαλύτερες ηλικίες. Έτσι η μέση ηλικία πασχόντων είναι τα 67 έτη.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη με τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ που σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας είναι 125, ενώ η λίστα αναμονής για κρεβάτι σε εντατική μέχρι χθες έφθανε επισήμως τα 51 άτομα.

ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Tο Νοσοκομείο της Χαλκίδας επισκέφθηκε ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και άκουσε τα παράπονα των εργαζομένων για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top