Μετά από την παρέμβαση 20 βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ  που  κατήγγειλαν ότι από τους 2.500 υπαλλήλους που προσλήφθηκαν για τα hotspots, μόλις το 20% από αυτούς βρίσκονται στις δομές προσφύγων, και τις διευκρινίσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου ότι 6 στους 10 υπαλλήλους είναι στις θέσεις τους, την Πέμπτη ο ΟΑΕΔ πραγματοποίησε τον πρώτο έλεγχο για τους υπαλλήλους-φαντάσματα. 

Η περίπτωση του Βασίλη Ζήκα στον δήμο Λαυρεωτικής, όπου φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις της, 350 πρόσφυγες είναι χαρακτηριστική! Δεν έχει πάει ποτέ στην δομή, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star. 

Από τους 100 υπαλλήλους που απασχολούνται στο κέντρο φιλοξενίας στην Καμάριζα, μόλις 10 εμφανίστηκαν στην εργασία τους!

«Υπάρχει και φιλότιμο» ισχυρίζεται ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς. Οι υπάλληλοι για να μην κάθονται, απασχολούνται σε υπηρεσίες του δήμου επεσήμανε ο ίδιος(βλέπε ΚΑΠΗ,  φιλαρμονική και τμήμα πολιτισμού του δήμου).

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί οδοιπορικό της Deutsche Welle μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Σάμου, όπου το κρύο θερίζει, οι σκηνές δεν έχουν θέρμανση και τα σκουπίδια απλώνονται στο έδαφος σαν χαλί.

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Γερολιμένα αποβιβάστηκαν οι 38 παράτυποι μετανάστες, όλοι άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε θαλαμηγό μήκους 16 μέτρων.

 

 

Tags: