Οι χτυπημένες από την κακοκαιρία περιοχές της Ελλάδας, δεν έχουν προλάβει να συνέλθουν από τις χιονοπτώσεις και τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών, όμως ένας νέος χιονιάς εξπρές ετοιμάζεται να σαρώσει τη χώρα....

Από το απόγευμα της Πέμπτης και για ένα 24ωρο, μπαίνουμε πάλι στον πάγο. Το θερμόμετρο στη Φλώρινα θα βουτήξει  στους  -14 βαθμούς Κελσίου!

Την Τετάρτη, στους -4 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος στα Χάνια Πηλίου, στους -3 στο Μέτσοβο και στους  -2 βαθμούς στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων.  Φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο την Τετάρτη απαθανάτισαν την επέλαση του χιονιά στη Φθιώτιδα, στο δρόμο προς Μπράλο, Δομοκό και Καρπενήσι.

Όσοι κινούνται στην εθνική Λαμίας -Καρπενησίου, από 52ο χλμ και πάνω χρειάζονται αλυσίδες. 

Καταρρακτωδώς βρέχει εδώ και δύο μέρες στην Πάρο, με αποτέλεσμα το νερό στον κεντρικό δρόμο της Νάουσας που οδηγεί στα χωριά, να έχει φτάσει το ένα μέτρο! Ο δρόμος Παροικιάς- Λευκών είναι πλέον αδιάβατος, ενώ στον Πρόδρομο ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες.

Πριν προλάβουμε να πάρουμε ανάσα, όμως, ψυχρές αέριες μάζες από τη Ρωσία, κατηφορίζουν ολοταχώς προς τη χώρα μας, φέρνοντας ένα νέο χιονιά... express. 

Αναλυτικότερα, από το απόγευμα της Πέμπτης, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση με χιόνι που θα πέσει πρώτα στη βόρεια Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Παρασκευή και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, όπως και στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, θα έχει αρκετό κρύο, και στην Αθήνα η μέγιστη τιμή της, δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 5 βαθμούς!

Την Παρασκευή το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Το Σαββατοκύριακο στην πολύπαθη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα βγει ο... ήλιος! Η υπόλοιπη χώρα θα είναι συννεφιασμένη και η θερμοκρασία θα πάρει... ευτυχώς τον ανήφορο!