Από ένα σκοτεινό γραφείο, στο... CSI Institute ο Μανώλης Σφακιανάκης!

Έβαλε στόχο να μας μάθει τα μυστικά του διαδικτύου μετά την αποστρατεία του από την Αστυνομία

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο άνθρωπος που είναι ταυτισμένος με την δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ελλάδα δεν έχασε χρόνο. Αμέσως μετά την αποστρατεία του ανακοίνωσε την ίδρυση ενός μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου, με στόχο την εκπαίδευση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και την ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Tο «CSI Institute» που οραματίστηκε ο Μανώλης Σφακιανάκης φιλοδοξεί να ανοίξει 52 παραρτήματα σε όλη τη χώρα για να διδάξει δωρεάν στα Ελληνόπουλα τη γλώσσα των υπολογιστών και να μάθει στους επαγγελματίες πως να βγάζουν χρήματα  μέσω ίντερνετ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ινστιτούτου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ.Σφακιανάκης αναφέρθηκε επίσης στην αποστρατεία του και στην επαγγελματική του πορεία στις τάξεις της αστυνομίας.

«Δεν έχω κανέναν θυμό…Πριν από 22 χρόνια ξεκίνησα μόνος μου σε ένα γραφείο λίγο σκοτεινό, άχαρο θα έλεγα στην αρχή, αλλά μέσα μου είχα πείσμα... Έπρεπε να αποδείξω ότι υπάρχει έγκλημα στο διαδίκτυο. Το απέδειξα, με τον καλύτερο τρόπο. Πείστηκαν αυτοί που έπρεπε να πειστούν Και το βασικότερο από όλα είναι ένα: ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα πλέον στη χώρα μας είναι μία υπηρεσία πρότυπο σε όλη την Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top