ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ θα χτυπήσει τη χώρα από την Πέμπτη! Στους -15 θα κατρακυλήσει ο υδράργυρος

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ θα χτυπήσει τη χώρα από την Πέμπτη!

Στην κατάψυξη αναμένεται να μπει μέσα στις επόμενες ώρες η χώρα, ενώ από το πρωί της Πέμπτης θα ζήσουμε μια εισβολή ψυχρών μαζών από τη Ρωσία που θα έχει σαν αποτέλεσμα ο υδράργυρος να κατρακυλήσει ακόμα και στους -15 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «Ρωσικό χιονιά» και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα».

Προειδοποιεί μάλιστα για πολικές θερμοκρασίες που στα ορεινά θα πέσουν στους -15 βαθμούς Κελσίου.

«Αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών. Σίγα σιγά το κουβάρι θα ξετυλίγεται και επομένως τις επόμενες ώρες με τα πιο φρέσκα στοιχεία θα αρχίσω να σας μιλάω και τα τμήματα της χώρας που θα "χτυπήσει" ο συγκεκριμένος χιονιάς, που αν διατηρηθούν αυτά, ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών κελσίου από τη Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ορεινά αντίστοιχα», έγραψε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για χιόνια μέσα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, το οποίο αναφέρει:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Α. Στα νησιά του Ιονίου το πρωί
Β. Στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια και πιθανώς και στην Αττική και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι
Γ. Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα

Την Τετάρτη (25/01/17) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα το πρωί

Πυκνό χιόνι θα πέσει:

Στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα)

Τρίτη (24/01/17)

Α. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές μέχρι το απόγευμα

Β. Στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

3. Την Τετάρτη (25/01/17) στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top