Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Ζάκυνθο εδώ και τρεις μήνες, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα ακόμη και στην κυκλοφορία των οχημάτων! Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος και οι κάτοικοι εξοργισμένοι ζητούν να δοθούν αμέσως λύσεις.

Η δυσωδία καλύπτει το νησί, και ο ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) του Σκοπού παραμένει κλειστός για 4 μήνες.

«Βουνά» σκουπιδιών σχηματίζονται σε χωριά του νησιού και στο κέντρο της Ζακύνθου, και οι κάτοικοι φοβούνται πλέον για την υγεία τους. Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σκοπιμότητες που εμποδίζουν τη λύση.

Ο Δήμαρχος της Ζακύνθου κύριος, Παύλος Κολοκοτσάς καταγγέλλει την Αποκεντρωμένη διοίκηση πως δεν του επέτρεψε να μεταφέρει τα σκουπίδια μετά από συμφωνία με τους δήμους Χαλκίδας και Θήβας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Εκτός από τα σκουπίδια, την εμφάνιση τους έκαναν και τα...  ποντίκια σε σπίτια, αυλές και σχολεία, ενώ πρώτο μεγάλο θύμα της απαράδεκτης κατάστασης είναι ο Τουρισμός,  καθώς έχουν ξεκινήσει ακυρώσεις από μεγάλα πρακτορεία του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα, ermisnews.gr,  η δημοτική αρχή ζήτησε από την κυβέρνηση κονδύλι της τάξεως των 500.000 ευρώ για να μπορέσει να μεταφέρει με πλοίο τα σκουπίδια στην απέναντι ακτή και ακολούθως σε κάποιο ΧΥΤΑ.

ΦΩΤΟ: Ermisnews 

 

Tags: