Φύκια για μεταξωτές κορδέλες αποδεικνύεται ότι πουλά ο Αρτέμης Σώρρας στους οπαδούς της «Ελλήνων Συνέλευσις», καθώς έγγραφο – ανακοίνωση που είχε γίνει σημαία τους αποδεικνύεται απάτη.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, πρόκειται για ανακοίνωση που έγινε φέιγ βολάν σε όλη την Ελλάδα και στην οποία αναγράφονταν δέκα τραπεζικοί λογαριασμοί διαφορετικών πιστωτικών ιδρυμάτων στους οποίους υποτίθεται ότι ήταν κατατεθειμένη «η περιουσία του έθνους των αυτόχθονων Ελλήνων ιθαγενών, ύψους 115.500.000.000.000 δολαρίων».

Το αφήγημα του Σώρρα έκανε λόγο για «θησαυρό που μας κρύβουν, ο οποίος μπορεί να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος».

Η ιστορία κινητοποίησε τις δικαστικές αρχές τον περασμένο Δεκέμβριο, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ξεκίνησε έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο οι αριθμοί των λογαριασμών είναι ενεργοί, εάν ενδεχομένως έχουν ανοιχτεί στο παρελθόν και εάν περιέχουν χρηματικά ποσά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την έρευνα στα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζικών ιδρυμάτων, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που αναγράφονταν στην ανακοίνωση, όχι απλά δεν υπάρχουν, αλλά ήταν γραμμένοι στην τύχη.

Το αποτέλεσμα ήταν οι αναγραφόμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί να έχουν περισσότερα ή λιγότερα ψηφία από τους πραγματικούς λογαριασμούς.

Η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Τραπέζης της Ελλάδος, ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο στις 15 Δεκεμβρίου 2016 το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την Οικονομική Αστυνομία, ότι δεν υπάρχουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που θα μπορούσαν να διατεθούν στον Αρτέμη Σώρρα.

Για να γίνει πιο πειστικό το φέιγ βολάν της οργάνωσης, ο Σώρρας ανέγραφε ότι «ο ισολογισμός της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2007 με τους λογαριασμούς των κυρίαρχων αυτόχθονων Ελλήνων ιθαγενών υπογράφεται από παγκόσμιους οργανισμούς και ότι για την Ελλάδα το 2007 υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών και ο Έλληνας πρέσβης στην Αμερική.

Η καθεμιά από τις αναγραφόμενες τράπεζες απάντησε ξεχωριστά στο ερώτημα για τη γνησιότητα των λογαριασμών.

Η Εθνική Τράπεζα συγκεκριμένα, αναφέρει σε έγγραφό της ότι «μετά από έρευνα στα μηχανογραφικά συστήματα της τράπεζας, σας γνωρίζουμε ότι ο υπ. Αριθ. 97772541114 δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας ή των πιστωτικών ιδρυμάτων που προσφάτως συγχωνεύτηκαν ή των οποίων το χαρτοφυλάκιο αποκτήθηκε από την ΕΤΕ.  Επιπλέον επισημαίνεται ότι δεν προέκυψε με θετικό τρόπο ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα μπορούσε να προσομοιάζει, ως προς τη δομή, σε υφιστάμενη ή παλιότερη μορφή λογαριασμού».

Tags: