Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους αγρότες, οι οποίοι από σήμερα βγαίνουν και πάλι στους δρόμους και ξεκινούν κινητοποιήσεις με μπλόκα που αναμένεται να στηθούν σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι αναμένεται τα πρώτα τρακτέρ από τον Τύρναβο να στήσουν μπλόκο στη Θεσσαλία, στις στροφές της Μελούνας, στον κόμβο του Αργυροπουλίου, ενώ την Πέμπτη θα ενισχυθούν από αγρότες της Καρδίτσας, των Τρικάλων, των Φαρσάλων και της Λάρισας που θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαια.

Οι αγρότες της Λάρισας, που πέρσι συμμετείχαν στο μπλόκο των Τεμπών, θα συγκεντρωθούν στη Γαλήνη και όπως όλα δείχνουν, παρά τις διαφωνίες θα επιχειρήσουν να στήσουν μπλόκο είτε στον Πλατύκαμπο, είτε στα Τέμπη. Για το σκοπό αυτό την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στη Φαλάνη.

Επίσης, μια δύναμη αγροτών των Φαρσάλων θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη με τα τρακτέρ τους στο γήπεδο της πόλης και από εκεί ενδέχεται να κινηθούν προς το Δρούγο για να αποκλείσουν την Εθνικό Οδό Λαμίας – Καρδίτσας.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα και οι αγρότες του Ηρακλείου Κρήτης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Έτσι σήμερα στις 10:30 θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ηρακλείου, ενώ μπλόκο αναμένεται να στήσουν στον κόμβο Πραιτωρίων οι αγρότες του Συλλόγου Αστερουσίων.

Τις μηχανές των τρακτέρ τους ζεσταίνουν και οι αγρότες στην περιοχή του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, πρόθεσή τους είναι να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού, προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ οι αγρότες από τον Αλμυρό, που συνήθως δημιουργούν ισχυρό μπλόκο στις Μικροθήβες, διατηρούν ακόμα στάση αναμονής, καθώς δεν υπάρχει έντονη διάθεση για κινητοποίηση. Ανάλογη στάση κρατούν και οι αγρότες από τις περιοχές του Πηλίου.

Αντίθετα πιο δυναμικοί οι αγρότες της Πρέβεζας, με την Επιτροπή του μπλόκου του Λούρου να καλεί σήμερα στις 11:00 σε προσυγκέντρωση στον κόμβο Καναλακίου και στις 11:30 σε συγκέντρωση στο Λούρο.

Στην Άρτα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο ιστορικό γεφύρι και στη συνέχεια πορεία μέσα στην πόλη.

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις και μπλόκα βρίσκονται αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο Αίγιο ο τοπικός αγροτικός σύλλογος έχει προγραμματίσει σήμερα το πρωί, στις 10:00, συγκέντρωση στην Παιναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, όπου εκεί θα αποφασισθεί αν θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου.

Στην Ηλεία, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα το πρωί στις 10:00 στη θέση Λατίφι Αμαλιάδας, που βρίσκεται στη διασταύρωση με την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, η Παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου» έχει αποφασίσει για σήμερα το πρωί στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βόνιτσας.

 Ακόμη, έχει αποφασισθεί η παράταξη γεωργικών μηχανημάτων σε κεντρικά σημεία ξεκινώντας από τις τοπικές κοινότητες Κατοχή και Ευηνοχώρι, που βρίσκονται κοντά στο Μεσολόγγι.

Tags: